18 липня 2022 р. 16:36

Парламент підтримав відставку міністерки соціальної політики

Парламент підтримав відставку міністерки соціальної політики

Верховна Рада України погодила відставку за власним бажанням міністерки соціальної політики Марини Лазебної.

Відповідне рішення парламентарі ухвалили 18 липня.

"Два роки роботи в умовах пандемії, 145 днів — під час повномасштабної війни. Уряд спільно з Мінсоцполітики з Мариною Володимирівною на чолі запустив низку програм для підтримки громадян. Попри всі виклики, ми послідовно підвищували пенсії та соціальні виплати. У пілотних регіонах запрацювала Єдина інформаційна система соціальної сфери. Багато важливої і зразкової роботи було зроблено. Дякуємо пані міністру за результативну працю", – прокоментував цей крок прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Відставку міністерки підтримали 277 народних обранців, серед яких є й ті, кого обрали відстоювати інтереси мешканців Одеської області. 

Зокрема: Олександр ГоренюкСтепан ЧернявскийОлексій ЛеоновАндрій КостінІван ШинкаренкоСергій Колебошин,  Юлія Діденко, Ігор Васильковський ("Слуга народу"), а також до них приєднався Микола Скорик (депутатська платформа "За життя та мир"), Антон Кіссе ("За майбутнє") та Артем Дмитрук (депутатська група "Відновлення України").

Олександр Ткаченко ("Слуга народу") був відсутній так само як Олексій Гончаренко ("Європейська солідарність"). Олег Колєв ("Слуга народу") - не голосував. 

Раніше Верховна Рада України скасувала обмеження на період воєнного стану на вартість подарунків, які можуть отримувати посадовці, якщо їх буде використано для потреб Збройних сил України або допомоги постраждалим від агресії російської федерації.

Верховна Рада України під час засідання 1 липня ухвалила кандидатуру народного депутата України Дмитра Лубінця на посаду Уповноваженого з прав людини

Поділитися