24 березня 2022 р. 14:41

На Одещині перебуває понад 24 тисячі дітей-переселенців дошкільного віку

На Одещині перебуває понад 24 тисячі дітей-переселенців дошкільного віку

Роботу дитячих садків наразі тимчасово призупинено, однак враховуючи, що поступово відновлюється робота різних підприємств, розглядається можливість відкриття різновікових груп у закладах дошкільної освіти.

Про це повідомив директор Департаменту освіти і науки Одеської ОВА Олександр Лончак.

За його підрахунками, насьогодні в Одеській області перебуває понад 24 тисячі переміщених діток дошкільного віку.

Також Лончак повідомив, що до занять долучилися 233,5 тисяч учнів, зокрема 367 здобувачів освіти з інших областей. Наразі понад 67 тисяч учнів шкіл області перебувають за межами області та країни.

В закладах професійно-технічної освіти до дистанційного навчання долучилися понад 11 тисяч учнів, враховуючи тих, що тимчасово перебувають за кордоном. В закладах фахової передвищої освіти – навчається понад 20 тисяч, в закладах вищої освіти - понад 46 тисяч студентів.

«Безпекова ситуація в області дозволила нам організувати навчання за дистанційною формою. Кожен заклад освіти забезпечив технічну можливість залучення до освітнього процесу дітей, які тимчасово переїхали на Одещину, у зв'язку з воєнними діями на території їх проживання», - зазначив Олександр Лончак.

Нагадаємо, учні одеських шкіл, яким у зв'язку з діями країни-агресора довелося поїхати у більш безпечне місце в країні або закордон, можуть долучитися до навчання. 

Заняття в одеських школах відновлені з понеділка 14 березня, проводяться вони онлайн, за бажанням та можливістю.

25 лютого усі освітні заклади пішли на двотижневі канікули.

Дивіться більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися