22 лютого 2022 р. 16:26

Троє нардепів від Одещини не засудили визнання Росією псевдореспублік “ДНР/ЛНР”

Троє нардепів від Одещини не засудили визнання Росією псевдореспублік “ДНР/ЛНР”

Депутати Верховної Ради України засудили визнання Російською Федерацією псевдореспублік "ДНР" та "ЛНР" і звернулись до міжнародного співтовариства з проханням ввести жорсткі санкції.

Про це повідомили у пресслужбі парламенту.

Постанову підтримали 336 народних обранців, серед яких народні депутати, обрані відстоювати в парламенті інтереси Одеської області: Олександр ГоренюкСтепан ЧернявскийОлексій ЛеоновОлег Колєв,  Андрій КостінІван ШинкаренкоСергій Колебошин,  Юлія Діденко ("Слуга народу"), Анатолій Урбанський ("За майбутнє"), Олексій Гончаренко ("Європейська солідарність").

Ще троє народних обранців утримались, і серед них Микола Скорик  ("Опозиційна платформа - За життя").

Антон Кіссе ("За майбутнє") і Артем Дмитрук (позафракційний) опинилися серед відсутніх. 

Проти не проголосував ніхто.

Також не підтримали це рішення уродженка Одещини Тетяна Плачкова та  дуже Вадим Рабінович, який дуже цікавиться регіоном обидва представники партії ("Опозиційна платформа - За життя").

Верховна Рада також звернулись до міжнародного співторивариства з пропозицією запровадити санкції, які найболючіше вдарять по РФ:

  • відключити Росію від системи SWIFT;
  • заморозити запуск "Північного потоку-2".

Нагадаємо, президент Російської Федерації Володимир Путін повідомив про офіційне визнання так званих Донецької та Луганської народних республік (окуповані окремі райони Донецької та Луганської області).

Поділитися