08 червня 2021 р. 12:29

Зміщений голова Кубейської громади вважає, що його позбавили посади через "земельні питання"

Зміщений голова Кубейської громади вважає, що його позбавили посади через "земельні питання"

Зміщений Кубейський сільський голова Петро Кисса вважає, що рішення депутатів про висловлення йому недовіри незаконне і викликане "земельними питаннями". 

Як зазначив він на пресконференції, що відбулася в Одесі 7 червня, у день коли на сесії його змістили депутати, мали ухвалити рішення про те, що аграрії, які обробляють захоплену рейдерським способом землю, до 10 червня повинні оплатити оренду. 

Окрім того, за його словами, змішення відбулося з порушенням процедури.  

"На початку сесії встав депутат Топал і запропонував проголосувати за те, щоб оголосити очільнику ОТГ догану на підставі того, що той не провів прийом громадян, кудись відлучався в робочий час. При цьому відповідного проєкту рішення не було, бюлетені, які потрібні для таємного голосування, були надруковані не в сільраді, як того вимагає законодавство. Більш того, депутати просили проголосувати за одне, а на бюлетенях було написано інше. У цьому пізніше зізналися самі депутати", - зазначив Петро Кисса.

Зазначимо, що депутати Кубейської сільської ради висловили недовіру та відсторонили від посади сільського голову Петра Кисса.

3 червня в ефірі "7 каналу" Віталій Топал зазначив, що голова рахункової комісії чітко зачитала, про що саме голосують депутати, тож не зрозуміти щось народні обранці не могли. Свою вимогу внести з голоса питання про відсторонення голови він назвав такою, що відповідає регламенту, та запропонував Петру Киссе звертатися до суду. А заяви голови про те, що йому заважають вирішувати проблему землі, Віталій Топал охарактеризував як "тиск на жалість".

  

ВІДЕО: 7 канал

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила закон №2195 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони".

Держгеокадастр станом на кінець 2020 року передав із державної власності у комунальну власність 1 тисячу 251 територіальній громаді понад 2 мільйони гектарів землі сільськогосподарського призначення.  

Станом на березень 2021 року Головне управління передало 15 тисяч 918 земельних ділянок загальною площею 178 тисяч 215,5 гектарів вісімдесят двом об’єднаним територіальним громадам.

Поділитися