19 травня 2021 р. 15:36

Депутата Одеської міської ради звинуватили у брехні щодо смерті дитини

Депутата Одеської міської ради звинуватили у брехні щодо смерті дитини

Комісія з питань регламенту, депутатської етики, реалізації державної регуляторної політики Одеської міської ради вимагатиме від депутата партії Шарія Іллі Фреймана спростувати інформацію, яку він надав під час публічного виступу на минулому засіданні ради.

Як зазначила голова комісії депутатка Ольга Квасницька, йдеться про інформацію щодо смерті людей, одна з яких дитина, внаслідок ненадання закладами охорони здоров'я необхідного інсуліну, яку депутат озвучив на квітневій сесії.  

Під час засідання депутатської комісії представники департаменту охорони здоров'я повідомили, що загиблі отримували всю необхідну допомогу, причому жодному з них не призначали інсулін до вживання; що ж стосується дитини, то або вона потрапила у лікарню та померла під іншим прізвищем, або Ілля Фрейман взагалі вигадав цей випадок - в жодний медичний заклад дитина з такими ім'ям, прізвищем та по-батькові не надходила. 

Даних про таку дитину також немає в журналі хворих на діабет. Так само, як і в списках Дитячого обласного патологоанатомічного бюро та Бюро судово-медичної експертизи. 

Зазначимо, що сам Ілля Фрейман відмовився брати участь у засіданні комісії, заявивши, що скористається такою можливістю лише в разі розгляду усіх інших випадків порушення регламенту та депутатської етики, навіть з боку міського голови Геннадія Труханова. 

Тож комісія одноголосно вирішила, що Ілля Фрейман має публічно спростувати недостовірну інформацію та вибачитися перед одеситами та депутатами.   

Нагадаємо, Історико-топонімічна комісія Одеської міської ради звернеться до департаменту транспорту міськради з проханням приєднати до назви зупинки громадського транспорту "Український театр" ще й згадку про "Національну бібліотеку".

Одеський міський голова Геннадій Труханов розпорядився скликати депутатів міської ради на сесію 9 червня. Про це повідомили у пресслужбі муніципалітету.  

Поділитися