10 лютого 2020 р. 16:33

Міністерство юстиції вирішило анулювати ліцензії 48 партій-примар

Міністерство юстиції вирішило анулювати ліцензії 48 партій-примар

Міністерство юстиції ухвалило рішення про анулювання реєстраційних свідоцтв партій, що не висували своїх кандидатів на виборах президента України та виборах народних депутатів України протягом 10 років.

Про це повідомив міністр юстиції України Денис Малюська.

За його словами, такий крок має забезпечити політичну безпеку українців. 

«Міністерство юстиції проаналізувало відповідність вимогам Закону України «Про політичні партії в Україні» всіх зареєстрованих партій і підготувало пакет із 48 позовних заяв до Окружного адміністративного суду міста Києва про анулювання реєстраційного свідоцтва тих партій, які порушують закон. Відомо, що існує цілий тіньовий ринок, на якому за значні суми купляються та продаються політичні партії. Статутні документи таких партій після «продажу» переробляються (здійснюється зміна найменування партії, керівника, тощо). Їхня ліквідація захистить інтереси виборців, знищить тіньовий ринок політичних партій, забезпечить додержання політичними партіями чинного законодавства України та створить рівні умови для всіх реально функціонуючих політичних сил», –  заявив міністр.

Загалом в Україні зареєстровано 349 політичних партій. 

Також Мінюст опублікував список "партій-примар", стосовно яких будуть висуватися позовні вимоги про анулювання реєстрації.

Нагадаємо, голова Верховної Ради України Дмитро Разумков 23 січня відвідав Одесу з робочим візитом. Він перевірив роботу заводу «Телекарт-Прилад» і підприємства «Контейнерний термінал Одеса». Під час візиту до Одеси Дмитро Разумков зазначив, що вибори до місцевих рад відбудуться у 2020 році, і до дня голосування держава спробує вирішити всі проблеми децентралізації та завершити реформування громад.

Поділитися