01 лютого 2020 р. 15:25

50 нардепів, серед яких представник Одещини Скорик, вимагають скасувати депутатську недоторканність

50 нардепів, серед яких представник Одещини Скорик, вимагають скасувати депутатську недоторканність

До Конституційного Суду України 31 січня надійшло конституційне подання 50 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) Закону України «Про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканості народних депутатів України)» від 3 вересня 2019 року № 27–IX. Про це інформує відділ комунікацій Конституційного Суду України та правового моніторингу.

Здебільшого свої підписи під документом поставили представники "Опозиційної платформи - "За життя"". З одеситів подання підписав народний депутат України Микола Скорик. 

"Суб'єкт права на конституційне подання вважає, що Закон є неконституційним, оскільки його прийняття Верховною Радою відбулося з порушенням конституційної процедури розгляду та ухвалення, а парламент прийнявши Закон порушив порушив принцип верховенства права та діяв не у спосіб, що передбачений Конституцією та законами України", - йдеться у тексті документу. З повним текстом можна ознайомитися на офіційному вебсайті Суду в рубриці «На розгляді Суду».

Нагадаємо, 18 грудня 2019 року Верховна Рада ухвалила законопроєкт, який регулює зняття недоторканності з народних депутатів України. 29 грудня президент Володимир Зеленський підписав новий документ.

 

Поділитися