31 березня 2018 р. 13:58

Депутати Роздільнянської райради збираються висловити недовіру голові РДА

Депутати Роздільнянської райради збираються висловити недовіру голові РДА

Пленарне засідання XXIV сесії Роздільнянської районної ради, порядок денний якого складали більше ста питань, відбулося 28 березня. 

Так, на сайті райради розміщені лише 22 проекти, серед яких є і проект рішення про висловлення недовіри голові Роздільнянської РДА Наталі Бараненко.

Засідання почалося з невеликим запізненням, бо біля адміністративної будівлі зібралися жителі с. Щербанка з вимогою надати їм земельні паї для ведення господарства. Проблема існує давно, йде судове розслідування, але представників Щербанки запросили на засідання, дозволили висловитись, Фелікс Сігал запропонував депутатам написати звернення до Президента та Кабінету Міністрів  з метою врегулювання проблеми і передачі земель господарства ім. Суворова інституту сільського господарства Причорномор’я бажаючим отримати паї. Депутати підтримали очільника ради.

Надалі засідання проходило в робочому  порядку. На ньому, крім депутатів, голови Фелікса Сігала і заступника голови райради Сергія Крилова, були присутні депутати облради Віктор Бакланов та Ігор Іоганов.

Депутати райради затвердили рішення про приватизацію деяких будівель, що  належать районній громаді, затвердили технічну документацію  про нормативну грошову оцінку земельних ділянок, підтримали рішення про збільшення  на 2 мільйони гривень дохідної частини районного бюджету шляхом надходжень від приватизації земель і будівель, що належать громаді. До переліку будівель, що підлягають приватизації, депутати внесли і кінотеатр «Ювілейний», навколо якого вже два роки  йдуть  суперечки.
Депутати майже вдвічі збільшили кошти на харчування малечі у дошкільних закладах з 1 квітня і внесли зміни до бюджету з метою покращення медобладнання Центральної районної лікарні.

Проект рішення, підготовлений фракцією БПП,   про звернення  до громад району з метою утворення об’єднаних територіальних громад депутати не підтримали.

У засіданні взяла участь голова районної державної адміністрації Наталія Бараненко., яка запропонувала депутатам розглянути підготовлені структурними підрозділами РДА проекти програм «Розвиток туризму в Роздільнянському районі на 2018-2020 роки» та «Сприяння функціонування управління соціального захисту населення на 2018-2020 роки», проект рішення про внесення змін до районного бюджету на 2018 рік, з урахуванням поданих пропозицій і узгоджених на засіданнях постійних депутатських комісій.

Також на розгляд депутатів надані звіти про виконання районних програм за 2017 рік, головним розпорядником яких була районна державна адміністрація. Попри те, що проект рішення  про висловлення недовіри голові РДА, підготовлений постійною комісією районної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, етики та гласності, розвитку місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою, забезпечення законності та громадського порядку, вже був опублікований на сайті,  мова про нього на засіданні не йшла. Комісію-ініціатора проекту очолює Олександр Долгій («Опозиційний блок»).

Нагадаємо, 30 березня у актовому залі Роздільнянської районної ради відбулося пленарне засідання XXVІ сесії Роздільнянської міської ради. 

Нагадаємо також, що вчора депутати Татарбунарської районної ради висловили недовіру голові районної ради.  

Поділитися