30 грудня 2023 р. 13:01

Одесити провели останню цього року щосуботню "антитендерову" акцію під мерією

Фото: Володимир Самайчук/Facebook

(Фото: Володимир Самайчук/Facebook)

Одесити вийшли сьогодні, 30 грудня, на 18 мітинг проти проведення закупівель, які вони вважають недоцільними під час війни.

Ця акція під будівлею мерії стане останньою цього року. 

Загалом на акції побували понад 300 осіб, а тривала вона до 11 години. 

Цього разу обійшлося без перформансів, хоча завершувалася акція під лунання повітряної тривоги через зліт російського "МіГу".

Позаминулої суботи одна з учасниць мітингу влаштувала перфоманс. Тримаючи в руках плакат із написом "ЗСУ мерзнуть" дівчина зняла взуття та верхній одяг й стояла так деякий час.

Також зазначимо, що 16 грудня мітингувальники почали обговорювати можливість збиратися ще й щонеділі, але біля будівлі Одеської обласної державної (військової) адміністрації й у неділю 24 грудня провели таку акцію.

Акції продовжуються попри те, що 25 листопада одеська волонтерка, очільниця благодійного фонду "Корпорація монстрів" Катерина Ножевнікова вирішила припинити мітингувати під будівлею Одеського муніципалітету проти закупівель, недоречних, на її думку, під час війни. 

Катерина Ножевнікова також зазначила, що її рішення викликане тим, що депутати зрештою виконали ту вимогу, з якої почалися акції протесту, а саме на бюджетній комісії вирішили рекомендувати колегам під час сесії скасувати рішення про виділення 12 мільйонів гривень на ремонт Київського районного суду Одеси.

Одеська міськрада збиралася витратити на ремонт будівлі Київського райсуду Одеси 106 мільйонів гривень, при цьому у 2019 році там уже була реконструкція вартістю близько 33 мільйонів гривень.

Одиночний пікет одеської волонтерки перетворився на масовий мітинг через бажання одеситів підтримати волонтерку. 

Зазначимо, що Одеський міський голова Геннадій Труханов тиждень не виходив до мітингувальників й вирішив поспілкуватись з ними лише 5 вересня. Міський голова спробував переконати одеситів у тому, що міська рада своєчасно й повною мірою виконує усі прохання щодо допомоги військовим, тож містяни можуть не хвилюватися щодо виділення грошей на інші заходи.

Інформація про те, що приміщення Київського районного суду, що розташований за адресою м. Одеса, вул. Варненська, 3-Б з'явилася 9 серпня. Замовником реконструкції виступає Управління капітального будівництва Одеської міської ради. Очікувана вартість - 106 мільйонів 245 тисяч гривень. Торги мають відбутися 16 серпня, а самі роботи необхідно виконати до кінця 2024 року.

18 листопада Катерина Ножевнікова заявила, що мітинги можуть припинитися через перформанс одеського художника, який облив фарбою пам'ятник Пушкіну, але потім змінила думку. 

Кирило Бойко

Поділитися