13 березня 2022 р. 07:42

На фронті без змін, а в Одесі повітряні тривоги все довші

На фронті без змін, а в Одесі повітряні тривоги все довші

Генеральний штаб Збройних сил України станом на шосту ранку 13 березня повідомляє, що  стан, положення та характер дій сил оборони залишається без суттєвих змін.

Ворог продовжує використовувати цивільну інфраструктуру для військових потреб. В порушення вимог Міжнародного гуманітарного права продовжує розміщувати підрозділи і техніку на об’єктах підвищеної небезпеки, здійснює обстріли мирного населення, проводить незаконні перевірки особистих речей та обшуки серед місцевих мешканців, перевдягається в цивільний одяг та форму ЗС України.

Втім у Генштабі зазначають, що морально-психологічний стан військ противника, який брав участь у боях зі Збройними Силами України, продовжує погіршуватися, зростає кількість випадків дезертирства та відмов щодо виконання наказів.

"За наявною інформацією, на території Республіки Беларусь у медичних закладах південно-східного регіону проходить лікування велика кількість поранених в ході бойових дій на території України військовослужбовців РФ. Запасів крові для проведення хірургічних операцій не вистачає. Задіюються резерви накопичені для громадян Республіки Білорусь - близько дві третини резерву перенаправлено на потреби військовослужбовців РФ. Активізувалась кампанія щодо збору крові серед працівників бюджетної сфери та цивільного населення", - йдеться в повідомленні.

Також у Генштабі зазначили, що у зв’язку з втратами збройні сили російської федерації формують нові підрозділи. Зокрема, командування ворога планує залучити близько 1,5 осіб зі складу 40-ї окремої бригади морської піхоти (Петропавловськ-Камчатський, Тихоокеанський флот)

Втім Збройні Сили України у взаємодії з іншими складовими сил оборони дають гідну відсіч військам противника, зокрема, за попередню добу було знищено два вертольоти, два винищувачі (один з яких Су-34) та два БПЛА.

Між тим повітряні тривоги лякають мешканців Одеси та області все довше так, якщо раніше сирени лунали до 10 хвилин, то останнім часом від 30 хвилин до двох годин. Тривоги лунають частіше вночі, але бувають один два рази й вдень.    

Нагадаємо, розпорядженням начальника Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка запроваджено з 13 березня 2022 року на території Одеси та Одеської області комендантську годину з 20:00 до 06:00.

Нагадаємо, з 26 лютого комендантська година в Одесі тривала з 19:00 до 06:00.

ХРОНІКА ВІЙНИ

Поділитися