26 жовтня 2022 р. 09:46

Двох жителів Березівського району оштрафують за домашнє насильство

Двох жителів Березівського району оштрафують за домашнє насильство

Співробітники Березівського районного відділу поліції Одеської області за один день склали адміністративні протоколи у відношенні двох мешканців району, які вчиняли домашнє насильство щодо жінок. 

Як повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області, один чоловік ображав дружину, другий – матір.

Про агресивну поведінку по відношенню до себе жінки сповістили до територіального підрозділу поліції. Поліціанти виїхали за вказаними заявницями адресами і встановили: 58-річний мешканець Березівської територіальної громади прийшов додому напідпитку і почав лаятися, штовхати дружину, погрожувати їй побиттям, трощити побутову техніку через те, що вона не накрила стіл і не чекала його з вечерею, а 18-річний житель Курісовської громади того ж району ображав матір та погрожував їй фізичною розправою безпідставно. 

Тож наразі чоловікам загрожує покарання у вигляді штрафу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від тридцяти до сорока годин, або адміністративного арешту на строк до десяти діб.

У вересні поліцейські Одещини розпочали досудове розслідування за фактом катування, незаконного позбавлення волі та домашнього насильства щодо дитини.

Також у вересні Українська Гельсинська спілка з прав людини із посиланням на данні Національної поліції констатувала, що кількість випадків домашнього насильства на Одещині за перше півріччя 2022 року перевищила аналогічний показник 2021 року на 500.

Раніше повідомлялося, що одесити впродовж  І півріччя 2022 року 3 тисячі 93 рази зверталися в поліцію за номером 102 із скаргами про домашнє насильство. 

Суворовський районний суд Одеси засудив одесита до одного року ув'язнення за вчинення домашнього насильства. Проте з урахуванням іспитового строку за раніше скоєний майновий злочин йому доведеться відбувати покарання терміном 3 роки та 2 місяці.

У серпні Одеська обласна рада під час засідання 19 серпня ухвалила звернення депутатів до президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, та низки міністерств щодо законодавчого захисту та підтримки інституту сім’ї, захисту прав жінок та дітей, ефективної протидії домашньому насильству та недопущення агресивного нав’язування суспільству ґендерної ідеології. 

Поділитися