15 червня 2021 р. 09:42

Одеський суддя взяв самовідвід у справі про повернення будівлі ресторану "Дача" у державну власність

Одеський суддя взяв самовідвід у справі про повернення будівлі ресторану "Дача"  у державну власність

Суддя Господарського суду Одеської області Сергій Літвінов відмовився розглядати позов прокуратури щодо визнання договору купівлі-продажу будівлі, де наразі розташований ресторан "Дача", недійсним та повернення безпідставно набутого майна.

Про це повідомили в пресслужбі суду. 

Прокуратура на боці Міністерства охорони здоров'я України, Міністерства культури та інформаційної політики України, Департаменту культури, національностей, релігій та охорони об'єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації до Регіонального відділення Фонду державного майна України по Одеській й Миколаївській областях та Товариства з обмеженою відповідальністю "Драйв-Ін" за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивачів Державного закладу «Спеціалізований (спеціальний) клінічний санаторій ім. В.П. Чкалова» Міністерства охорони здоров'я України про визнання договору купівлі-продажу недійсним та повернення безпідставно набутого майна.

В обґрунтування свого позову прокуратура посилається на те, що відчуження пам’ятки архітектури, що знаходиться на Французькому бульварі на території санаторію ім. В.П. Чкалова, відбулось протиправно, у спосіб, що не відповідає чинному законодавству.

Нагадаємо, П`ятий апеляційний адміністративний суд залишив без задоволення скаргу Виконавчого комітету Одеської міської ради на рішення Одеського окружного адміністративного суду, який визнав протиправним та нечинним рішення виконкому «Про організацію дорожнього руху по пров. Красному на ділянці від Дерибасівської до вул. Грецької». 

Одеський окружний адміністративний суд прийняв до розгляду позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Стройсервіс ЮГ», яке вимагає визнати протиправним та скасувати рішення Одеської обласної ради 19 лютого щодо зміни розпорядника бюджетними коштами. 

Приморський районний суд Одеси дозволив Службі безпеки України здійснення спеціального досудового розслідування щодо засновника та голови політичної партії «Родина» Ігоря Маркова, який переховується в Російській Федерації. 

Поділитися