08 квітня 2020 р. 13:32

Киянин, який мав самоізолюватись, намагався виїхати за кордон в Одеській області

Киянин, який мав самоізолюватись, намагався виїхати за кордон в Одеській області

Правоохоронці Білгорода-Дністровського притягують до відповідальності жителя столиці за порушення правил карантину.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області. 

Чоловіка затримали на одному з пунктів пропуску прикордонники, коли він намагався виїхати до сусідньої держави. Попередньо встановлено, що 44-річний киянин наприкінці березня приїхав з-за  кордону та підписав добровільну згоду про самоізоляцію. Однак чоловік порушив правила: залишив місце самоізоляції та, не дочекавшись її закінчення, на власному автомобілі поїхав за кордон до родичів.

Відносно порушника складено протокол за статтею 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Матеріали найближчим часом будуть скеровані до суду для розгляду та прийняття рішення. Самого ж чоловіка завернули додому, сьогодні з ним зв'язалися поліцейські - він перебуває на самоізоляції.

Нагадуємо, що відповідно до постанови Кабінету міністрів України «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» особи, що відвідували країни із місцевою передачею вірусу в громаді, вважаються такими, що мали контакт з хворим на зазначену хворобу, і підлягають обов'язковій ізоляції протягом 14 днів після перетину державного кордону.

Нагадаємо, правоохоронці разом із прикордонниками 29 березня, затримали мешканця Роздільнянського району, який підозрюється у незаконному переправленні осіб через державний кордон України. 

Між тим Кабінет міністрів Украини вніс зміни до свого розпорядження «Про тимчасове закриття деяких пунктів пропуску через державний кордон та пунктів контролю і припинення в них пішохідного сполучення» закривши 115 пунктів пропуску, та ще у 28 пунктах пропуску тимчасово припинивши пішохідне сполучення.

 

Поділитися