02 липня 2022 р. 14:59

Міністр закордонних справ Румунії заявив про готовність його країни допомогти постраждалим у Сергіївці

Фото: пресслужба Головного управління ДСНС України в Одеській області

(Фото: пресслужба Головного управління ДСНС України в Одеській області)

Румунія готова допомогти постраждалим від ракетних ударів у Сергіївці, що сталися в ніч із 30 червня на 1 липня. Про це повідомив міністр закордонних справ країни Богдан Ауреску, - інформують румунські ЗМІ.

 "Ми рішуче засуджуємо цей напад, як ми засуджували всі інші напади російської федерації на мирне населення в Україні. Це ще одне грубе порушення міжнародного гуманітарного права, ще одне грубе порушення правил ведення війни, бойових дій. Оскільки міжнародне гуманітарне право забороняє цивільним особам бути об’єктами військових нападів, воно забороняє залучати цивільні об’єкти до бойових дій. І з цієї точки зору ця прикра ситуація, створена черговим нападом на мирне населення, лише підтверджує, що ми говоримо про війну, яка є не тільки незаконною, але й аморальною і має якомога швидше закінчитися. Ми зв’яжемось і перебуваємо в постійному контакті з нашими колегами з Кишинеу, наскільки ми зможемо допомогти у зв’язку з жертвами цього нападу, ми це зробимо", – заявив міністр.

Нагадаємо, що станом на 2 липня внаслідок удару по смт Сергіївка загинула 21 людина.Ракетними ударами зруйновано 9-поверховий житловий будинок та будівлі бази відпочинку. 

Поділитися