24 лютого 2022 р. 23:00

Силовики та мер звернулися до депутатів Ренійської громади

Силовики та мер звернулися до депутатів Ренійської громади

На початку роботи пленарного засідання двадцять першої сесії Ренійської міської ради VIII скликання, 24 лютого 2022 року, перед депутатами виступили керівники підрозділів поліції та районного територіального центру комплектації та соціальної підтримки, які працюють у Ренійській громаді.

Начальник Ренійського відділення поліції полковник Микола Пищанський поінформував депутатів, старост сіл Ренійської громади та запрошених про те, що вночі особовий склад відділення було піднято за бойовою тривогою, всі співробітники отримали табельну вогнепальну зброю та розпочали несення служби у посиленому режимі. Обстановка в Ренійській громаді знаходиться під контролем, співробітники поліції працюють цілодобово, виставлено додаткові посади. За інформацією вищих служб, ренійським поліцейським найближчим часом слід очікувати збільшення на території громади кількості громадян України, які бажають залишити її територію через пункти пропуску «Рені-авто» та «Орлівка». Саме в цих місцях, для підтримки спокою та порядку, встановлено додаткові посади поліції.

Микола Піщанський

Обстановка на кордоні спокійна. За наявною інформацією з суміжних сторін (Румунія та Молдова) не буде перешкод для переміщення громадян України на їхню територію. Єдина проблема, яка може виникнути, це те, що поромна переправа Орлівка-Ісакча не справлятиметься з потоком машин та людей. На цей випадок Микола Пищанський звернувся до міського голови Ігоря Плехова з проханням організувати забезпечення людей водою та продуктами. Ігор Плехов відповів, що вони, разом зі старостою Орловки, вже пропрацювали необхідний комплекс заходів: харчування, пункти обігріву тощо. Аж до того, що в Орловській школі буде організовано ночівлю для всіх, кому потрібно.

Ігор Плєхов

Тим більше, що з ранку 24 лютого у всіх навчальних закладах Ренійської громади навчальний процес здійснюється за допомогою дистанційних технологій навчання.

Микола Пищанський звернувся до всіх присутніх із проханням у разі виявлення на території Ренійської громади підозрілих осіб будь-якої доби звертатися до чергової частини Ренійського відділення поліції. Поліцейські негайно будуть реагувати і розбиратися в тій чи іншій ситуації.

А Ігор Плехов зауважив: «Якщо хтось питатиме, де міська рада, де що, то всі ми знаходимося у райвідділі це у нас зараз, як штаб». В

ідповідаючи на запитання, Микола Пищанський загострив увагу на тому, що жодних заборон на переміщення громадян територією України та Одеської області на той час не було, але у зв'язку із запровадженням надзвичайного стану поліції надані додаткові права зупиняти транспорт та перевіряти документи. Тому він закликав усіх носити документи із собою. Комендантська година на території Ренійської громади не запроваджена.

Начальник 2-го відділу Ізмаїльського районного територіального центру комплектації та соціальної підтримки підполковник Андрій Алексєєнко був по-воєнному стислим. Він нагадав присутнім, що Президент України запровадив зранку режим воєнного стану в країні. Наразі ситуація контрольована. Ренійський відділ Ізмаїльського РТЦК та СП було піднято вночі по тривозі, як і поліція. Його співробітники отримали початкові вказівки та чекають на подальші, у міру надходження яких інформуватиметься населення. Всі підрозділи Ізмаїльського РТЦК і СП працюють у штатному режимі, обстановка поки спокійна, тому найголовніше не піддаватися паніці.

Андрій Алексєєнко

На питання про мобілізацію була відповідь: «Поки нічого немає, чекаємо вказівок, готуємось».

Після відпрацювання порядку денного сесії міський голова Ігор Плехов звернувся до депутатів із закликом бути особливо обережними та обдуманими у своїх висловлюваннях, аби не сіяти паніку.

«Я зранку пройшовся містом. Є люди у банкоматів, які переживають. На ринку все спокійно, товари є, а в АТБ ажіотаж і великі черги. Тому ми повинні дотримуватися спокою, щоб люди бачили. Від нас багато залежить», - зазначив він.

Крім того, на думку міського голови, ажіотажний попит на продукти та бензин – це саме результат паніки. Два-три дні і все заспокоїться. Депутат Валентина Єпітроп попросила мера прокоментувати чутки про те, що на три дні буде відключено електроенергію.

Ігор Плехов: «Жодної інформації про відключення електроенергії немає. Тому, хто б, хоч би що говорив і не писав в Інтернеті, письменників нині багато, треба зберігати тверезу голову та спокій».

Держава організує охорону об'єктів життєзабезпечення у громаді, але справа порятунку потопаючих справа рук самих потопаючих і тому: «Ми самі повинні займатися своєю громадою, кожен на своєму місці чітко виконувати свої обов'язки. За нас роботу ніхто не робитиме».

Ігор Плехов пообіцяв, якщо буде якась інформація, у тому числі і щодо відключення чогось, він буде відразу всіма можливими способами інформувати мешканців громади. Він закликав депутатів не бути байдужими і якщо вони бачать конфлікт, лайку, розбрат між людьми, то мають втрутитися та зупинити їх. Будь-які конфлікти та розбрат сьогодні на руку нашим ворогам, і вони на це розраховують. До старост сіл міський голова звернувся з дорученням провести роз'яснювальну роботу з населенням про необхідність зробити максимально можливі запаси води. Аж до того, що залучити до вирішення цього питання власників приватних артезіанських свердловин.

«Ще раз звертаюсь до всіх, не будьте черствими, відгукуйтесь на всі прохання людей. Люди дивляться на нас і хочуть бачити в нас підтримку і опору», - звернувся Ігор Плехов до всіх присутніх.

Нагадаємо, в Одесі та Одеській області запроваджена комендантська година. Таке рішення прийняте на засіданні оперативного штабу області. Обмеження введено з 23.00 24 лютого до 06.00 25 лютого.

Після обстрілу острову Зміїного з корабельних озброєнь та бойової авіації окупантів була зруйнована інфраструктура.

Як повідомили у Державній прикордонній службі, зв'язок з прикордонниками, які знаходяться на остові з воїнами ЗСУ, втрачено.

Проти українських прикордонників на Одещині РФ застосувала авіацію.

Зазначимо, що в Одеській області у місті Подільськ літаки Російської Федерації бомбили військову частину 0173.

Верховна Рада підтримала запровадження воєнного стану в Україні 300 голосами не голосував один депутат, відсутні були 41, а проти не голосував ніхто.

Більше про російське вторгнення у хрониці ІзбірКома та про надзвичайний стан у розділі ІзбірКом-Експерт

Поділитися