24 квітня 2024 р. 23:22

Зарплата мера й перейменування вулиць: сесія міської ради у світлинах

Фото: Інтент/Наталя Довбиш

(Фото: Інтент/Наталя Довбиш)

Депутати Одеської міської ради 24 квітня зібралися на сесію, яка цього року стала другим черговим засіданням.

Інтент традиційно транслював засідання онлайн, а в залі була фотокореспондентка видання.

На передодні на сайті міста було опубліковано 58 проєктів рішень у 6 розділах, менше ніж за добу до початку закладу додали ще майже третину проєктів, зараз в порядку денному 83 пункти. Найбільше питань стосується комунальної власності - 31 проєкт, 14 земельних питань, 4 бюджетних та інші.

Утім на початку сесії депутати почали з голосу вносити понад два десятки правок до проєктів рішень, що стало ледь не рекордом за цим показником.

На сесії затвердили нових депутатів — Андрій Шарашидзе увійшов до складу міської ради як представник партії "Слуга народу", а Марина Бойко — від "Європейської солідарності", та офіційно визнали таким що вибув, депутата Віктора Баранського, який зараз є фігурантом кримінальної справи.

Підвищили зарплату меру міста, який довгий час відзначався найнижчою оплачуваністю у порівнянні із місцевими колегами та іншими мерами обласних центрів.

Заробітна плата Одеського міського голови Геннадія Труханова збільшилась на 50%, а також йому встановили щомісячне преміювання у розмірі 120% від посадового окладу, надбавки за ранг, надбавки за вислугу років, надбавки за високі досягнення у праці та за виконання особливо важливої роботи та інших обов'язкових виплат. 

Торкнулись перейменування вулиць — знов відмовилися переназвати площу Льва Толстого та вулицю його ж імені. Площу планують переназвати ім'ям єврейського письменника Менделе Мойхер-Сфоріма.

Вулицю Льва Толстого пропонують переназвати ім'ям письменника Шолома Алехема. 

Кирило Бойко

Поділитися