07 вересня 2022 р. 12:36

Частина депутатів Одеської обласної ради відмовилися брати участь у позачерговій сесії

Частина депутатів Одеської обласної ради відмовилися брати участь у позачерговій сесії

Депутати фракції "Європейська солідарність" в Одеській обласній раді покинули залу засідань, де проходила позачергова сесія ради 7 вересня.

Як повідомив кореспондент ІзбірКома, цьому передувала сварка між лидером фракції Михайлом Шмушковичем та заступником голови обласної ради Вадимом Шкарівським

Зокрема Вадим Шкарівський натякнув, що Михайло Шмушкович нібито причетний до організації "ботоферми" в регіоні та нагадав про ситуацію із "Дачею Маразлі", яку продали за часів, коли Михайло Шмушкович був головою обласної ради. 

Перед бійцями тероборони за свої вислови щодо "перетворення територіальної оборони на бандформування" Вадим Шкарівський вибачився, заявивши, що вони "сумлінно виконують свої обов'язки, але їхнім патріотизмом скористалися Турчинови, Порошенки та Яценюки".

Натомість Михайло Шмушкович заявив, що "не бачить жодної причини брати участь у цій ганьбі", маючи на увазі засідання обласної ради за участю Вадима Шкарівського, після чого разом з усією фракцією покинув залу засідань. 

"Нам казали, що не сьогодні-завтра буде ухвалено закон, за яким істоти, які звали сюди російські танки, ображали наших воїнів, чотири місяці не з'являлися на роботі, отримуючи зарплати, пенсії, привілеї, що ці істоти взагалі не будуть депутатами. Нам казали, що треба створити якусь комісію, яка щось розгляне та прийме. Що ми маємо зараз? Питання риторичне. За цей час щонайменше двічі цій істоті допомагали залишитися в президії. Я знаю, хто в перші дні повномасштабної війни казав: «Завтра у Києві буде нова влада, нові розпорядження, далі працюватимемо». Усьому свого часу, закінчиться воєнний стан, все це буде опубліковано. Зараз я не бачу жодної причини брати участь у цій ганьбі", - зазначив він.

Зазначимо, що загалом сесія проходила менш ніж 1,5 години.

ВІДЕО: Думська

Зазначимо, що "Європейська солідарність" вже з червня збирають підписи під проєктом рішення про відкликання повноважень заступника голови обласної ради Вадима Шкарівського.

Під час сесії 12 липня з'ясувалося, що ініціативна група депутатів Одеської обласної ради не змогла зібрати необхідної кількості підписів для того, щоб винести на розгляд сесії питання про відставку заступника голови Вадима Шкарівського

Вадим Шкарівський відомий тим, що 19 серпня 2021 року заявив, що чоловіки, які звертаються із заявами про домашнє насильство - "не зовсім чоловіки". 

"Я так чув, що ті 13%, що страждають - то не зовсім чоловіки, вони десь між тим і тим, так що ви не дуже їх захищайте", - зазначив він. 

А 19 лютого того ж року назвав події Революції Гідності 2013-2014 року "Державним переворотом". 

Звернення ОПЗЖ стосувалося закриття телеканалів, пов'язаних з народним депутатом України і кумом російського президента Володимира Путіна Віктора Медведчука.

До того під час сесії ради 24 грудня 2020 року Вадим Шкарівський вже заявляв, що Революція Гідності «розвалила державу».

Поділитися