16 липня 2021 р. 13:26

В Рені можуть з'явитися Європейська та Паризька вулиці

В Рені можуть з'явитися Європейська та Паризька вулиці

Ренійський міський голова Ігор Плєхов виступив з ініціативою проведення громадських обговорень з питання перейменування низки вулиць у місті Рені та селах Долинське і Котловина Ренійської об'єднаної територіальної громади. Відповідне оголошення опубліковане на офіційному веб-сайті Ренійської міської ради.

На суд громадськості виноситься пропозиція про перейменування наступних вулиць і провулків. У місті Рені - вулиці Жовтнева, Інтернаціональна, Паризької комуни, Піонерська, Пролетарська, Червонофлотська і Островського. У селі Долинське - вулиці Інтернаціональна, Піонерська і провулок Піонерський. У селі Котловина - вулиця Жовтнева.

Зазначений перелік вулиць та провулків, а також наведені нижче найменування, які пропонується їм привласнити, розроблені робочою групою з питання перейменування вулиць та провулків в населених пунктах Ренійської міської територіальної громади.

Пропонується змінити існуючі назви вулиць в місті Рені: вулицю Жовтнева на вулицю Осіння; вулицю Інтернаціональна на вулицю Європейська; вулиці Паризької комуни на вулицю Паризька; вулицю Піонерська на вулицю Миру; вулицю Пролетарська на вулицю Базарна; вулицю Червонофлотська на вулицю Дунайської флотилії; вулицю Островського на вулицю Корабельна. 

У селі Долинське: вулицю Інтернаціональна на вулицю Анадольську; вулицю Піонерська на вулицю Миру; провулок Піонерський на провулок Мирний.

У селі Котловина - вулицю Жовтнева на вулицю Гурика Василя.

10 вересня 2021 року о 17:00 за адресою: Одеська область, Ізмаїльський район, м. Рені, вул. Вознесенська, 139, другий поверх, зал засідань, з питання перейменування вулиць будуть проведені громадські слухання.

Пропозиції (зауваження) всі бажаючі можуть подати в усній формі (під час громадських слухань) або в письмовій формі із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси фізичної особи (найменування, місцезнаходження - для юридичної особи), протягом 60 днів з дати опублікування повідомлення про проведення громадських обговорень у Виконавчий комітет Ренійської міської ради Ізмаїльського району Одеської області за адресою: 68803, Одеська область, Ізмаїльський район, місто Рені, вул. Вознесенська, 139, на електронну пошту: merreni@ukr.net або за телефонами (04840) 4-10-07, (04840) 4-02-15.

Консультації з питань, винесених на громадське обговорення можна отримати в робочій групі з питання перейменування вулиць та провулків в Ренійський міський територіальній громаді, за адресою: 68803, м Рені, вул. Вознесенська, 139, перший поверх, каб. №19 та №21.

Результати громадських обговорень будуть опубліковані не пізніше 17 вересня 2021, на офіційному веб-сайті Ренійської міської ради.

Нагадаємо, що в лютому 2016 року в Рені вже проводилися громадські слухання з питання перейменування вулиць, за підсумками яких було видано розпорядження міського голови Ігоря Плєхова від 18 лютого 2016 року №14 / ДВК 2016 про перейменування в місті Рені сімнадцяти вулиць і трьох провулків.

Зазначимо, що підготовче засідання за позовом Одеської територіальної організації політичної партії "Європейська Солідарність" до виконавчого комітету Одеської міської ради та міського голови Геннадія Труханова щодо перейменування вулиць відбулося у травні 2021 року.

Одеський міський голова Геннадій Труханов підписав розпорядження про внесення змін до свого розпорядження від 14 вересня 2020 року «Про скликання громадських слухань щодо обговорення питань про повернення деяким об’єктам топоніміки у місті Одесі попередніх назв». 

Проспект Небесної Сотні, за планами мерії, знову має називатися проспектом Маршала Жукова, а вулиця Інглезі - 25-ї Чапаєвської Дивізії.

Поділитися