09 жовтня 2021 р. 14:07

Ренійська міська рада йде на черговий рекорд за кількістю рішень, що виносяться на сесію

Ренійська міська рада йде на черговий рекорд за кількістю рішень, що виносяться на сесію

Рекомендований порядок денний чергової п'ятнадцятої сесії Ренійської міської ради VIII скликання, опублікований на офіційному сайті ради, містить шістдесят шість проєктів рішень.

Це черговий «рекорд». Попередній належить тринадцятій сесії, в ході роботи якої було прийнято шістдесят рішень. Характерно, що тоді на офіційному сайті міськради було опубліковано п'ятдесят сім проєктів рішень. Тому є всі шанси, що кількість прийнятих цією сесією рішень досягне позначки в сім десятків.

Така кількість проєктів рішень - прямий наслідок тривалого ігнорування Ренійською міськрадою норм п. 5 ст. 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до якого сесія ради скликається в міру необхідності, але не рідше одного разу на квартал, а з питань відведення земельних ділянок та надання документів дозвільного характеру в сфері господарської діяльності - не рідше одного разу на місяць.

Пленарне засідання попередньої, тринадцятої сесії, на якій розглядалися земельні питання, відбулося 11 серпня 2021 року, а пленарне засідання п'ятнадцятої сесії призначено на 12 жовтня.

Нагадаємо, що пленарне засідання дванадцятої сесії відбулося 29 червня поточного року, ось і накопичуються відповідні питання, які потребують розгляду. Тільки «земельних» проєктів рішень в рекомендовану порядку денного п'ятнадцятої сесії внесено сорок, або 60% від загальної кількості.

Вже просте перерахування решти двадцяти шести проєктів рішень займе кілька сторінок. Тому відзначимо лише, що умовно їх можна розбити на три великі групи: організаційні, майнові, фінансові.

Група організаційних найбільша, в неї входять тринадцять проєктів рішень, від встановлення надбавки за вислугу років Ренійському міському голові та внесення змін до положення про відділ містобудування та архітектури і до реорганізації комунальних закладів культури.

Наступна група, дев'ять проєктів рішень - фінанси. У ній і внесення змін до програми, і прийняття прогнозу бюджету Ренійської громади на 2022 - 2024 роки, і, звичайно ж, внесення змін до бюджету громади на 2021 рік.

Група майнових проєктів рішень найменша, в ній всього чотири документи.

Опрацювання такої кількості проєктів рішень зажадає від депутатів Ренійської міськради певних зусиль. Наприклад, засідання постійної депутатської комісії з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, благоустрою, підприємництва, транспорту, зв'язку та сфери послуг, яка відбулася 7 жовтня, і що дало, власне, старт роботі п'ятнадцятої сесії, тривало більше трьох годин. І це при тому, що в ході цього засідання не було тривалих дискусій.

Нагадаємо, під час зустрічі з місцевими журналістами Ренійський міський голова Ігор Плєхов обговорив широке коло питань, зокрема, адміністративно-територаільну реформу на прикладі громад півдня Одещини. Він дав таку загальну оцінку реформі: "Вона класна".

Також на засіданні виконавчого комітету Ренійської міської ради Одеської області VIII скликання, що відбулося 23 вересня 2021 року було прийнято рішення про створення міждисциплінарної команди.

Команда створюється з метою організації соціального захисту дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах, дітей, які залишилися без батьківського піклування, дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування на території Ренійської міської територіальної громади.

Фото: ІзбірКом

Поділитися