17 березня 2021 р. 16:23

Одеська міська рада готова взяти на баланс будівлю коледжу на Троїцькій

Одеська міська рада готова взяти на баланс будівлю коледжу на Троїцькій

Депутати Одеської мерії погодилися прийняти на баланс міста будівлю Одеського коледжу економіки і права, будівля якого на Троїцькій згоріла в грудні минулого року.

Таке рішення депутати ухвалили під час сесії 17 березня 49 голосами. 

За словами міського голови Геннадія Труханова, цим рішенням міськрада заявила, що готова вступити до переговорів та повністю прийняти будівлю на баланс міста.

"Ми сьогодні цим рішенням намагаємося сказати, що ми готові. А далі вирішимо. Буде фінансування, ми вирішимо величезну проблему, бо відвертатися від неї ми не можемо, це місто", – зазначив Труханов.

Він також повідомив, що не міська влада не проти реконструкції цієї будівлі для розміщення там архіву. Проте, якого саме поки невідомо. 

Нагадаємо, очільник Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький повідомив, що у будівлі на місці згорілого економічного коледжу на вулиці Троїцька, що в центрі Одеси, планують побудувати нове приміщення та перевезти туди Державний архів Одеської області та міські архіви Одеси й Ізмаїла.

Раніше у муніципалітеті повідомили про плани прийняти в комунальну власність від Міністерства освіти і науки згорілу будівлю на Троїцькій, 25. 

Шестиповерхова будівля на вулиці Троїцькій, 25, в центрі Одеси, де розташовувався Одеський коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, а також ряд установ і фірм, загорілася 4 грудня о 10:00.

Останні тіла загиблих в результаті пожежі витягли з-під завалів на місці трагедії о 6:45 12 грудня. Всього загинули 16 осіб.

Поділитися