08 червня 2021 р. 17:17

Конфлікт інтересів, безоплатне харчування та покарання Фреймана: що обговорять депутати Одеської міськради на VII сесії

Конфлікт інтересів, безоплатне харчування та покарання Фреймана: що обговорять депутати Одеської міськради на VII сесії

Завтра, 9 червня, відбудеться пленарне засідання VIІ сесії Одеської міської ради VIII скликання. Відповідно до попереднього порядку денного, депутати заслухають звіти про виконання бюджету і низки цільових програм, розглянуть проєкти рішень з питань бюджету і землі та інше. ІзбірКом проаналізував проєкти рішень і пропонує 7 найцікавіших.

  1. Департамент фінансів пропонує погодитись зі зменшенням ставки по кредиту "Ощадбанка" до 14,75 % річних, що було досягнуто завдяки перемовинам з установою. Обсяг кредиту, наданого у 2019 році, становив 1 млрд грн. Спочатку ставку затвердили на рівні 19,50 %, але згодом зменшили. Економія, за даними департаменту, становитиме 21,3 млн грн.
     
  2. Депутати можуть прийняти рішення про розробку детального плану території у межах вулиці Розкидайлівська, вулиці Балківська, вулиці Михайла Грушевського та залізничної колії в м. Одесі. В місцевих ЗМІ вже промайнуло припущення, що  готується масштабна забудова.
     
  3. У проєкті звернення до Кабінету Міністрів йдеться про незручність нової процедури у наданні соціальних послуг:  кожна родина, яка отримує субсидію, для її переоформлення повинна знову здати заяву і декларацію про доходи та видатки. Проєкт містить заклик до уряду скасувати відповідну постанову та перерахувати субсидії автоматично.
     
  4. Також депутати обговорять пропозицію щодо надання з 1 вересня безоплатного гарячого харчування у закладах освіти комунальної власності тим дітям, батьки (медичні працівники закладів охорони здоров'я комунальної власності територіальної громади м. Одеси) яких померли внаслідок інфікування коронавірусною хворобою
     
  5. Проєкт змін до Регламенту передбачає обов'язкове публічне оголошення депутатом факту конфлікту інтересів під час засідання ради чи постійної комісії, до складу якої він входить.
     
  6. Якщо більшість депутатського корпусу не забобонна, вона може прийняти Програму економічного і соціального розвитку міста Одеси на 2021 – 2022 роки: в ній саме 13 стратегічних напрямів. Програма не потребує окремого фінансового ресурсу, а буде реалізовуватися через відповідні міські цільові та комплексні програми. 
     
  7. Скандал з депутатом Іллею Фрейманом, цілком вірогідно, матиме продовження завтра. Адже на розгляд народних обранців винесений проєкт рішення про порушення ним депутатської етики. Він містить вимоги щодо:
  • оприлюднення інформації про допущені депутатом порушення правил депутатської етики під час публічного виступу на VI сесії Одеської міської ради 28.04.2021 року;
  • спростування через ЗМІ оголошених Фрейманом недостовірних відомостей;
  • публічне вибачення з боку скандального депутата під час пленарного засідання.  
Поділитися