14 вересня 2021 р. 13:04

Бездонна діжка теплопостачання, будівництво неподалік моря та ділянки для церков: що розгляне завтра міська рада

Бездонна діжка теплопостачання, будівництво неподалік моря та ділянки для церков: що розгляне завтра міська рада

До пленарного засідання ІХ сесії Одеської міської ради на її сайті були опубліковані проєкти рішень. Як і раніше, мерія порушила законодавство: вимогам пункту 3 статті 15 Закону України "Про доступ до публічної інформації" про оприлюднення проєктів нормативно-правових актів, рішень органів місцевого самоврядування не пізніш як за 10 робочих днів до дати їх розгляду з метою прийняття відповідають лише ті, що були опубліковані 1 вересня. Але після цієї дати на вебпорталі з’явилася ціла низка проєктів. І не виключено, що нові документи з'являться згодом. 

Отже, ІзбірКом відібрав найцікавіші. 

1. Подорожчає харчування у дитсадках і школах

В разі ухвалення відповідного рішення вартість харчування 1 дитини віком від 1 року до 3 в закладах дошкільної освіти (дошкільні групи навчально-виховних комплексів) компенсуючого та загального типів збільшиться з 36,5 грн до 43 грн на день. А для вихованців віком від 3 до 6 (або 7) років - з 52,8 до 64 грн. Причому за 1 дитину віком від 1 до 3 років мерія сплачуватиме 12,90 грн, а батьки решту - 30,10 грн. Витрати на дитину віком від 3 до 6(7) років розподіляться так: батьки - 44,8 грн, міська рада - 19,2. Отже, харчування дитини в дитсадку коштуватиме батькам від 600 до 900 грн на місяць залежно від віку. Стануть дорожчими відповідні послуги і для школярів.

2. Міська рада обговорить встановлення відеокамер на дорогах

Це питання неодноразово порушувалось під час апаратних нарад. І ось виконком рекомендував депутатам впровадити в Одесі мережу стаціонарних технічних засобів (приладів контролю) для фіксації правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі та затвердити перелік місць їх розміщення

3. Закупівля мобільних туалетів для людей з інвалідністю

Відповідні зміни до міської програми "Рівність" на 2020-2022 роки передбачають таку новеллу, як придбання мобільних туалетних кабін для осіб з інвалідністю. Згідно з пропозиціями департаменту міського господарства Одеської міської ради (КП «Сервісний центр») у 2021 році на реалізацію заходу слід виділити 100 тис. грн для забезпечення безбар’єрного середовища під час проведення масових заходів.

4. Вчергове рятують тепловиків

Ситуація з КП "Теплопостачання міста Одеси" є надактуальною в період підготовки до сезону холодів. Договір на газопостачання КП ще не уклало, крім того, йому завжди бракує грошей.  Тому й підготовлено 2 проєкти. Перший - про надання КП згоди на укладання  з  ТОВ «Газотранспортна компанія «Нафтогаз Трейдинг» договору постачання природного газу на період з червня 2021 року до червня 2024 року.

Другий проєкт має такий сенс: за рахунок бюджету пропонується збільшити фінансування КП на 360 мільйонів гривень для компенсації витрат на надання населенню та іншим групам споживачів послуг із центрального опалення та постачання теплової енергії. А на розроблення та затвердження схеми теплопостачання міста додатково виділять 1 млн 900 тисяч гривень.


5. Передача квартир багатостраждального будинку на Бочарова

Під час минулої сесії після довгих дебатів на постійній комісії питання було зняте, і міський голова навіть вдався до розлогої промови з цього приводу на пленарному засіданні. Адже довгобуд тягнувся протягом 15 років. І ось нарешті депутати зможуть передати квартири у житловому будинку за адресою:  м. Одеса, вул. Генерала Бочарова, 73 (будівельний № 45 (21-А) громадянам згідно з переліком. В ньому 63 особи.

6. Нове будівництво біля моря

 Завтра народні обранці можуть затвердити проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0152 га (кадастровий номер 5110137500:29:006:0104) за адресою: місто Одеса, провулок Мукачівський, 1-А. Цільове призначення – для будівництва та обслуговування адміністративних будинків, офісних будівель компаній, які займаються підприємницькою діяльністю, пов’язаною з отриманням прибутку. Будувати планує ТОВ «ДД-СТРОЙ»,  яке, власне, і викупить ділянку в міста за 763 тис. 275, 60 грн без урахування ПДВ. Один квадратний метр обійдеться у 5 тисяч 21,55 грн, тобто 188 доларів США за курсом НБУ і без податку.

Засновником і кінцевим бенефіціаром ТОВ є Тетяна Михайлюченко, яка і внесла статутний капітал у розмірі 1 тис. 500 грн. 




Для зручного перегляду відкрийте зображення в окремому вікні


7. Приватизація: музей пам'яті жертв Голокосту, будинок Асвадурова та споруда з бомбосховищем

Міська рада може дозволити приватизувати нежитлову будівлю площею 118,9 кв. м у Прохоровському сквері, буд. 1/1. В такому разі об’єкт продадуть на аукціоні, але з умовою - майбутній власник має протягом 3-х років з моменту укладання договору купівлі-продажу  створити музей пам'яті жертв Голокосту.

На засіданні профільної постійної комісії стало відомо, що Міносвіти поки що не збирається передавати згорілий будинок Асвадурова на баланс місцевої влади. Та, в свою чергу, хоче підкреслити прозорість своїх намірів. Тож депутатам пропонують внести зміни до згоди на прийняття будинку в комунальну власність, а саме включити такий пункт: "Забезпечити використання зазначених об'єктів для розміщення органів місцевого самоврядування і не відчужувати їх у приватну власність". 

Цікавим виглядає проєкт щодо приватизації нежитлових  приміщення підвалу № 506 загальною площею  72,8 кв. м, що на вул. Ланжеронівській, 26. Справа у тому, що, згідно з інтерактивною картою захисних споруд цивільного захисту міста Одеси та Одеської області, за цією адресою розташоване сховище. Сподіваємось, воно не йде на продаж.


8. Земля: сміттєзвалище, ДТЕК, "Гімназист" і церкви

Депутати повернуться до питання передачі КП "Одесокмунтранс" сміттєзвалищ - відповідно на територіях колишнього Біляївського й Овідіопольского районів. Це питання вже багато років має скандальний характер і пов’язане з протиборством мерії і ТОВ "СОЮЗ", про що очільник громади детально розповідав на сесії 9 червня. Тоді через серйозні зауваження юридичного департаменту відповідний проєкт зняли. І ось він знову у порядку денному.

АТ «ДТЕК ОДЕСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» просить міську раду надати дозвіл на розробку проєкту землеустрою ділянки для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної енергії. Площа - 0,013 га. А от адреса є дуже цікавою: Французький бульвар, 1/3. Саме там, навпроти театру Музичної комедії, триває будівництво багатоповерхівки.

Серед ділянок, які можуть піти в оренду, привертають увагу такі. По-перше, територія на вулиці Гімназичній, 13. Кооператив "Гімназист" хоче звести тут житловий будинок, і навколо даного об’єкта точилися дискусії на минулій сесії. Проєктом рішення передбачена оренда терміном 2 роки.

А на вул. Маршала Малиновського, 35-а розташована ділянка, яку хоче отримати в постійне користування релігійна організація «Монастир ордену святого Франциска Сальського Одесько-Сімферопольської дієцєзії Римсько-католицької церкви у м. Одеса». Призначення - будівництво та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій. Згідно з відкритими даними, за цією адресою вже є споруда: в ній розташовані приватна гімназія та школа бойових мистецтв. Своєю чергою Одеська єпархія УПЦ також отримає ділянку (вул. Ширшова, 20) на такі саме потреби, що й зазначений монастир.

9. Міська рада може присвоїти комунальному некомерційному підприємству «Дитячий консультативно-діагностичний центр» Одеської міської ради ім’я академіка Бориса Резніка.

Поділитися