02 липня 2020 р. 08:36

Заощадження на "чорний день": депутат Одеської облради задекларував майже 200 мільйонів, а його колега - рахунок у чеському банку

Заощадження на "чорний день": депутат Одеської облради задекларував майже 200 мільйонів, а його колега - рахунок у чеському банку

ІзбірКом проаналізував декларації депутатів Одеської обласної ради та дізнався, хто з них має найбільші активи.

Найбільше активів задекларував депутат Одеської облради Олег Кутателадзе. Він та його родина тримають кошти готівкою та на банківських рахунках. Загалом родина має 195 млн 157 тис. 507 грн (у перерахунку на гривні станом на 31.12.2019 р). Зазначимо, що Кутателадзе також очолює ТОП депутатів, які найбільше торік отримали доходів. Також він на другому місці у рейтингу представників депутатського корпусу Одеської обласної ради, які мають найбільшу площу нерухомості. 

На  другому місці - Володимир Осіпов, родина якого має понад 106,1 млн грн. Осіпови тримають кошти лише готівкою, крім того, позичали гроші третім особам, та депутат задекларував поворотну фінансову допомогу.

Активи родини Алли Стоянової складають понад 33,3 млн грн. Родина тримає заощадження у готівці та на банківських рахунках, а також отримувала кредити та позичала третім особам.

У декларації Віктора Баранського, який посідає четверту сходинку рейтингу,  зазначені тільки його активи. Що стосується заощаджень його дружини Галини Андрєєвої, то вона має готівку, банківські рахунки, активи у дорогоцінних металах, позичала гроші третім особам, проте суму чоловікові для заповнення декларації не повідомила. Ймовірно, якби були відомі активи дружини депутата, то він би посів більш високе місце у нашому ТОПі.

А закриває рейтинг Юрій Маслов. Він тримає готівкою 710 тис. доларів, а його дружина Олена Ланова - 4,19 млн гривень. 

Ігор Учитель хоча і не увійшов у ТОП найзаощадливіших депутатів, проте у цьому розділі він теж вартий уваги, бо зберігає 266 тис. 991 євро у банку в Чехії.

З повним аналізом декларацій депутатів Одеської обласної ради можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, раніше ми вже знайомили читачів з деклараціями міського голови Одеси Геннадія Труханова, голови Одеської ОДА Максима Куцого та депутатів Одеської міської ради. Також ми порівнювали статки міських голів міст обласного значення. 

Поділитися