19 лютого 2020 р. 19:36

Доброславські депутати затвердили програму соціально-економічного розвитку на 2020 рік

Доброславські депутати затвердили програму соціально-економічного розвитку на 2020 рік

Доброславські депутати затвердили програму соціально-економічного та культурного розвитку на 2020 рік. Її стратегічною метою   є покращення стану доріг, водопостачання, зовнішнього вуличного освітлення, каналізування селища та відкриття соціально-культурних об`єктів. У зв`язку з цим, заплановано капітальні та поточні ремонти одинадцяти доріг всіх населених пунктів селищної ради та ремонт дороги до кладовища у Доброславі.  

У сфері каналізування та водовідведення  заплановано поточний ремонт зовнішніх мереж каналізації по чотирьох вулицях Доброслава, виготовлення проєктів будівництва нових очисних споруд та будівництва зовнішньої каналізації мережі по двох вулицях селища та будівництво нових очисних споруд.

У сфері водопостачання передбачено капітальні ремонти водогонів по трьох вулицях  Доброслава, поточний ремонт водогону по проспекту 40-річчя Визволення з встановленням пожежного гідранту біля Центру дитячої творчості, капітальний ремонт водонапірної башти по вулиці Східній в Доброславі, встановлення системи поливу в парках та скверах цього ж населеного пункту. Також передбачено капітальний ремонт артезіанської свердловини в селі Зоринове.

У сфері електрифікації заплановано встановлення нової трансформаторної підстанції та підключення до електричної мережі артезіанських свердловин «Ферма 1», «Ферма 2», «Ферма 3», поточний ремонт та реконструкція вуличного освітлення в населених пунктах Доброславської селищної ради.

У сфері благоустрою заплановано створення нових зон відпочинку. За словами голови селищної ради Людмили Прокопечко, вже у квітні відбудеться відкриття Мотузкового парку для підлітків (навпроти парку Слави), реконструкція туалету в тому ж районі, яка передбачає європейські стандарти з окремою кабінкою  для матерів, де буде встановлено пеленальний столик для немовлят. До дня села в центрі селища відкриють нову паркову зону. Також планується прокладання тротуарної доріжки від вулиці Садової до вулиці Шевченка, відкриття нового об`єкту «Доброславська рів`єра» та, при наданні коштів з вищих бюджетів, будуть здійснені берегоукріплювальні роботи біля ставка. Цього року встановлять дитячий майданчик на вулиці Мічуріна (біля багатоповерхових будинків) Доброслава, проведуть поточний ремонт майданчиків під сміттєві баки на вулиці Першотравневій у селищі, а також планують виготовити проєкт будівництва пішохідного мосту від проспекту Незалежності до вулиці Київської в Доброславі та капітальні ремонти тротуарних доріжок по вулицях Центральній та Східній в цьому ж населеному пункті.  

В планах керівництва селищної ради виготовлення проєкту очищення водоймища біля парку «Закоханих сердець» в Доброславі, а на вулиці Чорноморській буде встановлено дитячо-спортивний майданчик. На вулицях Грубніка та Перемоги встановлять  тренажерні комплекси. Планується виготовлення проєкту Генерального плану у селі Зоринове та встановлення меж села Вовківське. Не залишили депутати поза увагою облаштування території біля дитячого садка у Доброславі, тому заплановано благоустрій території біля одного з корпусів цього закладу, а також подбають про матеріально-технічне забезпечення харчоблоку в дитячому садку. Крім того, з бюджетів районного, обласного та державного заплановано капітальний ремонт одного з корпусів садочка та капітальний ремонт фасаду харчоблоку цього ж закладу, а також мають розробити проєктно-кошторисну документацію газифікації дитячого закладу. 

Поділитися