10 листопада 2019 р. 15:36

У Доброславі депутати просять Кабмін збільшити фінансування потреб місцевих громад

У Доброславі депутати просять Кабмін збільшити фінансування потреб місцевих громад

На позачерговій сесії Доброславської селищної ради Одеської області 8 листопада депутати проголосували за звернення до прем'єр-міністра України та голови Верховної Ради України щодо фінансового забезпечення потреб мешканців громади.

У депутатському зверненні наголошено, що в бюджеті на 2020 рік зменшено доходи на потреби місцевого самоврядування, в той час як їх повноваження  збільшені, і тому нестача коштів не дозволить виконати всі повноваження та надати необхідні послуги громадянам.

У своєму зверненні депутати наголосили, що для того, аби не обмежувати громадян у медичних послугах, освіті та соціальному захисті, необхідно зберегти надходження акцизного податку до місцевих бюджетів, надати необхідні кошти на заробітну плату вихователям, адже, як наголосила голова селищної ради Людмила Прокопечко, після об`єднання територіальних громад ці кошти будуть виплачуватись місцевими бюджетами. Також необхідно забезпечити оплату з державного бюджету пільг на проїзд та послуги зв`язку для окремих категорій громадян.

Депутати також просять передбачити на 2020 рік додаткову дотацію на утримання закладів освіти та охорони здоров`я, адже ці заклади мають утримуватися з місцевого бюджету.

Нагадаємо, що 5 листопада доброславські депутати висловилися про "формулу Штайнмайєра", але рішення з цього приводу ухвалювати не стали.

Поділитися