20 жовтня 2019 р. 14:03

Сесія Лиманської райради: нова заступниця і відмова голосувати за питання про "формулу Штайнмайєра"

Сесія Лиманської райради: нова заступниця і відмова голосувати за питання про "формулу Штайнмайєра"

18 жовтня відбулась позачергова сесія Лиманської районної ради, в якій взяли участь 29 із 36 депутатів.

На сесії Лиманської районної ради Одеської області депутати проголосували за нового заступника голови ради. Як повідомляє кореспондент ІзбірКома, питання про обрання заступника голови районної ради було першим у порядку денному. Нагадаємо, що на минулій сесії заступник голови райради Іван Ососкало склав з себе повноваження заступника голови районної ради через обрання його депутатом Визирської сільради.

Депутати визначалися шляхом таємного голосування бюлетенем у кабінці лише за одну кандидатуру, яку запропонував їм голова районної ради Геннадій ТефтулТетяну Лось. На засіданні спільних комісій кандидатці на посаду заступника (вона є депутаткою від фракції «Довіряй ділам») задав лише одне запитання депутат районної ради Олесандр Давидов: чому його не запрошують на сесійні засідання Чорноморської селищної ради, де Тетяна Лось працює спеціалістом першої категорії із земельних питань. На це запитання йому відповіла заступниця голови Чорноморської селищної ради та депутатка районної ради Лариса Бикова, яка сказала, що на сайті Лиманської районної ради завжди вчасно повідомляється про сесійні засідання в Чорноморській селищній раді, тож було б тільки бажання їх відвідувати. На сесійному засіданні запитань до Тетяни Лось  не було взагалі, і депутати приступили до голосування. «За» проголосувало 27 депутатів, «проти» - 1, не голосувала сама Тетяна Лось, яка й подала відповідну заяву до президії, наголосивши на тому, що це є конфлікт інтересів.

Також на порядку денному було питання про звернення депутатів Лиманської районної ради до президента України та Верховної Ради щодо недопущення реалізації так званої «формули Штайнмайєра», але голова районної ради Геннадій Тефтул повідомив депутатам, що на президії ради вирішили зняти це питання з порядку денного, оскільки, на його думку, президент пояснив ситуацію, наголосив, що виборів під дулами автоматів не буде, тай й саме звернення недостатньо підготовлене, тому й на сесійному засіданні запропонував депутатам виключити це питання з порядку денного. Депутати підтримали голову районної ради і виключили це питання.

Нагадаємо, що, можливо, на сесії Одеської обласної ради 25 жовтня питання по "формулі Штайнмайєра" буде розглянуто.

Поділитися