02 грудня 2018 р. 12:02

У найближчі два роки на медичні потреби Лиманського району планують витратити понад 200 мільйонів

У найближчі два роки на медичні потреби Лиманського району планують витратити понад 200 мільйонів

На черговій сесії 30 листопада депутати Лиманської районної ради затвердили програму «Багатопрофільна стаціонарна медична допомога населенню на 2018-2020 роки, яка передбачає за рахунок державного та місцевого бюджетів виділення 202 мільйонів 808 тисяч гривень.

Як повідомляє кореспондент ІзбірКому, у 2018 році передбачено виділити майже 60 млн грн, у 2019 році – більше 72 млн грн, у 2020 році – понад 71 млн грн. Ці кошти планують витратити на заробітну плату медичним працівникам, на придбання господарчих, будівельних, електротоварів, меблів, паливно-мастильних матеріалів, лікарських засобів та перев`язувального матеріалу, на забезпечення харчуванням хворих в стаціонарі, оргтехніку, капітальний та поточний  ремонт будівель районної лікарні.

Цього ж дня депутати заслухали інформацію про хід виконання районної програми «Питна вода Лиманського району». У 2018 році на виконання цієї програми з районного бюджету витрачено більше трьох мільйонів гривень. Ці кошти надали: Каїрській сільській раді - 550 тис. грн - на ремонт водогонів на  вулицях сіл Каїри та Нове Селище, встановлення башти Рожновського, придбання водяних насосів; на ремонт водогонів в селі Курісове – близько 555 тис. грн;  Ониськівській сільській раді - 318 тис. грн: на придбання і встановлення башти Рожновського в селі Ониськове; на капітальний ремонт водогону Сербківській сільській раді виділили близько 567 тис. грн; на заміну башти Рожновського Новомиколаївській  сільській раді – близько 155 тис. грн;  з районного бюджету Кордонській сільській раді виділили кошти на капітальний ремонт  водогонів  – близько 589 тис. грн; на ці ж потреби Шомполівській сільській раді виділили 565 тис. грн;  потреби Любопільської  сільської  ради склали 290 тис. грн (капітальний ремонт водогону); ще 340 тис. грн пішло на розробку проекту «Виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво прокладання водогону в с.Сичавка.

З районного бюджету також витратили 380 тис. грн на оплату електроенергії, щоб  підтримати роботу комунальних підприємств району.

Крім того, сільські та селищні ради на водопостачання витратили близько 4 мільйонів 800 тисяч гривень зі своїх власних бюджетів.

Нагадаємо, що у Чорноморську планують витратити більше 20 мільйонів на соцзахист і харчування школярів.

Поділитися