15 квітня 2018 р. 19:54

Роздільнянські депутати від "БПП "Солідарність" опублікували спільний звіт

Роздільнянські депутати від "БПП "Солідарність" опублікували спільний звіт

У квітні депутати фракції "БПП «Солідарність» Роздільнянської райради опублікували у газеті «Вперед» спільний звіт, у якому узагальнено розповіли про депутатські досягнення у 2017 році.

Згідно зі ст.16 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», депутат місцевої ради періодично, але не рідше одного разу на рік, зобов'язаний звітувати про свою роботу перед виборцями відповідного виборчого округу, об'єднаннями громадян.

Звіт депутата місцевої ради повинен містити відомості про його діяльність у раді та в її органах, до яких його обрано, а також про його роботу у виборчому окрузі, про прийняті радою та її органами рішення, про хід їх виконання, про особисту участь в обговоренні, прийнятті та в організації виконання рішень ради, її органів, а також доручень виборців свого виборчого округу.

Узагальнений звіт не відповідає вимогам у повному обсязі, в ньому відсутня навіть згадка про виконання доручень виборців і дуже мало конкретики.

Закон не передбачає спільних звітів і не пропонує варіантів звітування, крім безпосередньо на зустрічі з виборцями, про яку депутат має попередити мешканців свого округу за тиждень (згідно з п.4 ст.16). Але публікація навіть такого звіту все одно є певним кроком назустріч виборцям.

Нагадаємо, адмінбудівля Роздільнянської райради стала режимним об’єктом.

 

Поділитися