28 травня 2022 р. 13:35

Мер Южного спростував фейк рашистів про збитий український літак

Винищувач МіГ-29 Повітряних Сил ЗСУ, фото ілюстративне

(Винищувач МіГ-29 Повітряних Сил ЗСУ, фото ілюстративне)

Міський голова міста Южне Володимир Новацький спростував фейк, який поширювали російські ЗМІ про збитий український літак МіГ- 29.

"Хочу звернутися до жителів нашої громади, щоб не звертали увагу на фейкову інформацію, якої дуже багато останнім часом. Те, що над Новими Білярами збили збили український літак - ФЕЙК", - запевнив Новацький. 

За його словами, ситуація в громаді спокійна, довіряти слід тільки перевіреній та офіційній інформації, яку оголошують в Одеській обласній військовій адміністрації.

Раніше у міністерстві оборони росії заявили про нібито збитий в Одеській області літак МІГ- 29.

Це вже не перші фейки, що розповсюджують про Одесу ворожі ЗМІ та посадовці. російське міноборони вже неодноразово поширювало фейки про озброєння в одеських школах.

Пропагандистські ЗМІ розповсюджували інформацію про зброю та засоби протиповітряної оборони, які нібито розміщені на території Одеської кіностудії.

Напочатку травня міністерство оборони російської федерації повідомило, що з метою обмеження інфопростору в Одесі заборонили роботу провайдерів супутникового телебачення, що транслюють російські та молдовські канали. 

Напередодні річниці подій 2 травня в Одесі в рф поширювали фейк про Одесу – нібито 2 травня 2014 року до трагедії в центрі міста були причетні спецслужби Ізраїлю.

Дивіться більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися