17 квітня 2024 р. 15:31

Інтент - на мапі рекомендованих медіа Одещини

Фотоколаж: Інтент

(Фотоколаж: Інтент)

Інтерактивну мапу рекомендованих українських медіа оновили. Від Одеської області до переліку увійшло 11 видань (онлайн, телебачення, радіо).

За результатами незалежної експертної оцінки Інституту Масової Інформації (ІМІ) та Детектор медіа, до оновленого списку потрапили 174 українські ресурси, зокрема і Інтент.

Зокрема, оновлений перелік містить загалом 117 онлайн-медіа, 5 центрів журналістських розслідувань, 21 радіо, 31 телеканал.

(Мапа рекомендованих українських медіа за регіонами)

Онлайн-медіа оцінювали експерти Інституту масової інформації, радіо та телеканали — експерти Детектора медіа.

"Проєкт зі створення Мапи рекомендованих медіа є дійсно значущим і своєчасним для України, особливо в умовах інформаційної війни та загальної потреби в достовірних новинах. Робота над мапою дозволила нам глибше зануритися у медійний ландшафт країни та виявити безліч якісних регіональних видань, які є прозорими, відповідальними і дотримуються високих стандартів журналістики", - повідомили в Інституті масової інформації.

Нагадаємо, презентація інтерактивної Мапи рекомендованих медіа відбулася  18 вересня.

Раніше Інтент став співзасновником об'єднання "Вікно Відновлення" (UA Recovery Window MediaNetwork), в яке входять незалежні медіа, громадські організації та аналітичні центри, орієнтовані на якісне і прозоре висвітлення всіх аспектів відбудови України. Це об'єднання розпочало роботу 22 січня 2024 року.

Учасники "Вікна Відновлення" розповідають про відновлення усіх постраждалих регіонів на єдиній платформі.

Учасниками об'єднання також вже є регіональні медіа "Східний Варіант" (Донеччина, Луганщина), "МОСТ" (Херсонщина), "Накипіло" (Харківщина), всеукраїнське медіа "Рубрика", аналітичний центр "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва", Аналітична платформа Вокс Україна.

Ірина Глухова

Поділитися