24 жовтня 2023 р. 11:34

На Одещині та Миколаївщині запрацювали 11 нових сайтів

Фото: Район.in.ua

(Фото: Район.in.ua)

Мережа Район.in.ua запустила 11 нових новинних сайтів в Одеській та Миколаївській областях з 23 жовтня.

Як зазначається у повідомленні мережі, в Одеській області сайти відкрилися окремо для кожного районного центру та Одеси. На Миколаївщині – Район.Баштанка, Район.Буг, Район.Вознесенськ, Район.Миколаїв.

Національна мережа Район.in.ua функціонує у складі медіахолдингу CID Media Group. 

Координатором мережі у цих регіонах працює викладач практичної журналістики, медіатренер та редактор Вячеслав Головченко. Він наголошує на важливості незалежних медіа у південних областях, що нині потерпають від російської агресії. 

Як пояснили медійники, редакція Район.in.ua традиційно називає свої сайти, поєднуючи назву бренду "Район." з топонімом адміністративної одиниці, на яку розповсюджується покриття медіа. Водночас у своїй редакційній політиці команда визначає пріоритетними питання історичної пам'яті та розвитку української культури, тому назви двох нових гіперлокальних медіа не дублюють русифіковані назви міст. Йдеться про Первомайськ Миколаївської та Білгород-Дністровський Одеської області.

"Сайт для Первомайського району буде називатися Район.Буг за назвою найважливішої річки регіону Південний Буг. А для сайту Район.Білгород ми "відрубали" цю сталінську приставку "Дністровський". Сподіваюся, що наша редакція посприяє процесам дерусифікації на півдні", – розповідає головна редакторка національної мережі Район.in.ua Ірина Воротна.

У вересні Національна рада з питань телебачення та радіомовлення задовольнила заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Моя Одеса" щодо зміни логотипа телеканалу "Думська TV".

А Інтент долучився до Надзвичайного протоколу JTI (Journalism Trust Initiative − Ініціативи журналістської довіри) Репортерів без кордонів (РБК), вперше впровадженого в Україні у партнерстві з NewsGuard. Разом з нами до проєкту долучились ще 24 українських новинних медіа. 

Окрім того, Інтент потрапив до переліку рекомендованих медіа, який презентували експерти Інституту масової інформації (ІМІ) та "Детектор медіа". Презентація інтерактивної Мапи рекомендованих медіа відбулася сьогодні, 18 вересня, в ІА "Укрінформ". Від Одеси у перелік потрапило 6 видань (онлайн, телебачення, радіо). 

Кирило Бойко

Поділитися