05 лютого 2021 р. 10:18

Вчителів Одещини запрошують підвищити свою медіаграмотність

Вчителів Одещини запрошують підвищити свою медіаграмотність

Організація IREX in Ukraine оголосила конкурс для вчителів, які бажають поліпшити свою медіаграмотність. 

Як пояснила представниця IREX Світлана Бондар, завдяки проєкту вчителі пройдуть навчання з медіаграмотності та отримають доступ до розробок уроків з імплементацією медіаграмотності в шкільні предмети.

Зокрема йдеться про: 

  • Українську мову і літературу,
  • Історію України і мистецтва.

Для вчителів усе безкоштовно. Подаватися на конкурс може будь-який вчитель з найвіддаленішого куточка області.

IREX - це міжнародна неприбуткова організація, що адмініструє інноваційні програми для розвитку лідерського потенціалу з метою покращення якості освіти, посилення впливу незалежних ЗМІ та сприяння розвитку плюралістичного громадського суспільства. Заснована в 1968 році.

Нагадаємо, у вересні минулого року неприбуткова організація IREX in Ukraine та студія онлайн-освіти EdEra розробили «Very Verified: онлайн-курс з медіаграмотності». Курс вже доступний трьома мовами: українською, англійською та російською, а щоб його пройти треба зареєструватися.

Нагадаємо також, що Верховна Рада України ухвалила в другому читанні проєкт Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за вчинення кримінальних правопорушень проти журналістів. А Інститут масової інформації оприлюднив назви 10 сайтів, які подають майже 100-відсотково якісну інформацію.

Одеська область в антилідерах за кількістю журналістів, померлих через COVID-19. Одеська область на другому місці в Україні за кількістю нападів на журналістів у 2020 році. 

Поділитися