05 лютого 2024 р. 20:07

Мешканці Миколаєва набрали майже 10 мільйонів літрів очищеної води

ФОТО: ОКП "Миколаївоблтеплоенерго"

(ФОТО: ОКП "Миколаївоблтеплоенерго")

В період з 1 по 31 січня мешканці Миколаєва використали 9,8 мільйона літрів очищеної води, яку отримали безплатно.

Про це повідомляє пресслужба "Миколаївоблтеплоенерго".

На цей час населенню надається можливість отримання води на близько 80 точках, розташованих у різних частинах міста.

Професіонали ОКП "Миколаївоблтеплоенерго" відповідають за обслуговування цих точок, виконують регламентні роботи та гарантують, що люди отримують лише високоякісну воду, придатну для вживання.

Важливо зазначити, що потреба у створенні таких точок виникла внаслідок навмисного пошкодження водогону з Дніпра російськими військами, що призвело до відсутності питної води в місті.

У вересні 2022 року армія рф завдавала ударів по енергетичній та водній інфраструктурі на сході та півдні України. Труба, що несе воду з Дніпра до Миколаєва, починається у Херсонській області. Ця територія була під російською окупацією із самого початку війни, тож ані влада Миколаївщини, ані працівники водоканалу не мали туди доступу.

"Миколаївелектротранс" - одне з багатьох місць у місті, де пробурили свердловину і встановили станцію з очищення. Оскільки тут керують громадським транспортом, ним почали розвозити й воду.

Наприкінці минулого року у Коблівській громаді відкрито мобільну станцію очищення води. Вона особливо потрібна після підриву рашистами дамби Каховської ГЕС.

Вартість установки 75000 євро. Вона дозволить очистити воду до стану питної та є універсальною завдяки своїй автономності й мобільності.

Також на Херсонщині Станіславська громада отримала мобільну очисну станцію води.

Ця установка може задовольнити потреби у якісній питній воді для 5000 людей. Вона робить придатною для споживання до 12 тонн води. При цьому, значна перевага станції – мобільність.

Анна Бальчінос

Поділитися