21 грудня 2023 р. 20:01

Саф'янівська громада Ізмаїльського району затвердила бюджет на 2024 рік

Фото: пресслужба Саф'янівської сільради

(Фото: пресслужба Саф'янівської сільради)

20 грудня під головуванням Саф'янівської сільської голови Наталії Тодорової відбулося пленарне засідання 34 сесії VIII скликання Сафʼянівської сільської ради. На ньому депутати затвердили бюджет на 2024 рік.

Як  зазначає  пресслужба сільради, обсяг доходів Саф'янівського сільського бюджету визначено у сумі 427,3 млн грн, у тому числі:

  • податки, збори та неподаткові платежі – 220,8 млн грн.
  • міжбюджетні трансферти – 206,4 млн грн, у тому числі:
  • базова дотація з державного бюджету – 56,5 млн грн.
  • освітня субвенція з державного бюджету – 149,8 млн грн.

По загальному фонду (без трансфертів) доходи розраховано у сумі 214,4 млн грн, що порівняно до очікуваних надходжень 2023 року більше на 8,2 млн грн, або на 4%. Власні доходи Саф’янівського сільського бюджету в загальному фонді бюджету складають 51,7%.

Прогнозний показник плати за землю до бюджету Саф’янівської сільської ради на 2024 рік становить 56,7 млн грн. У порівнянні з очікуваним показником 2023 року цей показник збільшується на 6,5 млн грн або на 13%. Збільшення планується за рахунок проведення роботи щодо оформлення нових договорів оренди земельних ділянок, збільшення ставок орендної плати, а також із врахування індексації нормативно грошової оцінки земельних ділянок, у тому числі сільськогосподарських угідь.

По спеціальному фонду бюджету Саф’янівської сільської ради прогнозний обсяг складає 6,45 млн грн, включаючи власні надходження бюджетних установ у сумі 6,1 млн грн та екологічний податок 314,1 тис.грн.

Нагадаємо, що дохідна частина бюджету Саф’янівської громади складала 268,2 млн грн, з яких базова дотація з державного бюджету становила 98,8 млн грн.

Раніше голова Саф’янівської сільської ради Ізмаїльського району Наталія Тодорова підписала розпорядження про проведення конкурсу на створення офіційної символіки громади.

3 серпня Саф'янівська сільрада Ізмаїльського району змінила секретаря. Приводом для такого кадрового кроку стала відповідна заява Сергія Мазура про відставку. Новим секретарем став депутата ради Саф'янівської громади Сергій Стандартюк

Антоніна Лубченко

Поділитися