17 червня 2023 р. 16:52

Голова Кубейської громади намагався потрапити на робоче місце

Фотоколаж: Інтент

(Фотоколаж: Інтент)

Голова Кубейської громади Петро Кисса у супроводі начальника Болградського відділу державної виконавчої служби В'ячеслава Івашинського та поліції завітав 16 червня до сільської ради та спробував повернутися на посаду.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Петро Кисса також оприлюднив відеозапис, з якого можна зробити висновок, що спроба не вдалася.

"На мою адресу лунали прямі погрози сторонніх осіб, які перебували в кабінеті сільської ради, однак місцева поліція жодним чином не реагувала", - поскаржився Петро Кисса.

Між тим наразі Одеський апеляційний суд Одеської області відкрив провадження через скаргу Петра Кисси на рішення Болградського районного суду Одеської області, який у січні 2023 року засудив голову Кубейської сільської громади Болградського району Одещини до двох років ув'язнення умовно.

Петра Киссу визнали винним за статтею 191 Кримінального кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). 

У грудні минулого року Петра Киссу відновили на посаді голови Кубейської громади згідно з рішенням суду. Тимчасово  виконуюча обов'язки голови громади Тетяна Заїм це рішення виконала, але 29 листопада 2022 року була скликана сесія, де абсолютною більшістю рада знову висловила недовіру Киссі. Рішення було оформлене та зареєстроване.

В травні 2021 року депутатській корпус рішенням сесії висловив недовіру та достроково припинив його повноваження.

Варто нагадати, що 26 серпня Одеський окружний адміністративний суд визнав відповідне сесійне рішення противоправним та скасував його. Більш того, суд поновив на посаді Петра Кисса та задовольнив прохання позивача стягнути з сільської ради середній заробіток за час вимушеного прогулу з дня звільнення до дати ухвалення судового рішення.

Депутати звернулися в апеляційний суд, але невдало. 

У січні правоохоронці спрямували до суду справу колишнього голови сільської ради в Болградському районі Одеської області, якого обвинувачують у розкраданні коштів, призначених на капітальний ремонт автодоріг. 

Посадовець, за версією слідства, змовився зі своїм 53-річним односельцем і протягом 2019 та 2020 років привласнив та розтратив майже 300 тисяч гривень з місцевого бюджету.

Для цього ексголова сільради виділив понад мільйон гривень на капітальний ремонт доріг, але не оголосив один тендер за процедурою відкритих торгів на Prozzoro, передбаченою законом, а розділив суму на шість договорів підряду, які реєстрації на Prozzoro не потребували.

Договір про проведення робіт він підписав зі своїм приятелем, який напередодні зареєструвався як фізична особа-підприємець з дозволом проводити дорожні роботи.

Кирило Бойко

Поділитися