30 жовтня 2023 р. 23:37

Двадцять п'ять порушень мовного закону зафіксували у Миколаєві

Фото: Миколаївська міська рада

(Фото: Миколаївська міська рада)

У Миколаєві тривають перевірки закладів торгівлі та сфери послуг щодо дотримання закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної".  Так, протягом минулого  тижня фахівці районних адміністрацій обстежили 173 об'єкти.

Про це повідомили в Миколаївській міській раді.

У Заводському районі рейди тривали на проспекті Корабелів, вулицях Кузнецькій, 6 Слобідській, Пограничній. Загалом обстежено 12 об’єктів. За результатами  роботи двом власникам надано попередження.

Фото: Миколаївська міська рада                    

На території Корабельного району перевірили 29 установ. Було виявлено 4 порушення. Фахівці надали 3 попередження.

В Інгульському районі перевірили 52 об’єкти на проспекті Миру, від вулиці Новозаводської до вулиці Будівельників. За порушення мовного законодавства виписано 4 попередження.

Фото: Миколаївська міська рада                     

А під час перевірок в Центральному районі, що відбулись на вулицях Декабристів та Фалєєвській, порушникам надано 15 попереджень. Загалом було обстежено 80 закладів торгівлі та сфери послуг.

23 жовтня у Миколаєві теж зафіксували понад тридцять порушень мовного закону.

Перед цим, 19 травня у Миколаєві теж перевіряли дотримання закону про державну мову.

Напередодні стало відомо, що Міністерство освіти й науки України оголосило конкурси на заміщення посади ректорів двох миколаївських університетів.

Так, 15 травня навчальний заклад у Херсоні постраждав від атаки безпілотника.

Також 12 травня в історичному центрі Херсона снаряди окупантів потрапили у навчальний заклад, який є найстарішим у місті. Після "прильоту" всередині будівлі розпочалася пожежа, на жаль, гімназія майже знищена.

А 29 квітня стало відомо, що Одеський університет увійшов у п'ятірку кращих в Україні.

Минулого року інформаційний освітній ресурс "Освіта.ua" складено консолідований рейтинг закладів вищої освіти України 2022 року.

Тетяна Каптур

Поділитися