13 жовтня 2015 р. 03:00

Валерій Шовкалюк: "Головний пріоритет у роботі міського голови - люди" (ІНТЕРВ'Ю КАНДИДАТА)

Валерій Шовкалюк: "Головний пріоритет у роботі міського голови - люди" (ІНТЕРВ'Ю КАНДИДАТА)

ИзбирКом запускает проект, где представит площадку для всех кандидатов на пост городского головы как в Одессе, так и в других городах Одесской области. В рамках проекта «Интервью кандидата» всем предложено ответить на одни и те же вопросы, всем предоставлены равные возможности. К сожалению, не все кандидаты предоставили свои контакты в открытый доступ и в избирательный комиссии, однако до 18 октября мы предоставляем возможность ответить всем кандидатам. Вопросы тут.

ИзбирКом запускает проект, где представит площадку для всех кандидатов на пост городского головы как в Одессе, так и в других городах Одесской области. В рамках проекта «Интервью кандидата» всем предложено ответить на одни и те же вопросы, всем предоставлены равные возможности. К сожалению, не все кандидаты предоставили свои контакты в открытый доступ и в избирательный комиссии, однако до 18 октября мы предоставляем возможность ответить всем кандидатам. Вопросы тут.

ИзбирКом представляет вниманию читателей интервью кандидата в мэры Раздельной, самовыдвиженца Валерия Шовкалюка. Кандидат пожелал отвечать на украинском языке.

ФОТО: ИзбирКом

Чому ви вирішили балотуватися на другий термін? І чому — як самовисуванець?

А як піти з половини шляху, стільки ще справ незавершених. Кинути розпочате? Тільки почало щось виходити-вимальовуватись, з’явилося уявлення про перспективу, розуміння процесів видимих і невидимих, виникла система… А каденція закінчилась (посміхається). Дуже хочеться довести до ладу все, що заплановано.

Щодо самовисування, то я вважаю, що міський голова має бути безпартійним. Щоб уникнути тиску політсил і спроб маніпуляцій. Він повинен бути відкритим до всіх політичних сил і сприйматися ними, як особа об’єктивна і готова до діалогу.  Це має бути людина, яка забезпечить успішну комунікацію різних груп, сил, партій. Я готовий до цього і тому — безпартійний і самовисуванець.

Які досягнення у вашому житті найважливіші? У яких сферах ви вважаєте себе професіоналом? Яке джерело доходів у вас — основне?

Коли я закінчив школу, мені мама сказала: «Їжджай вчитися, синку!» - і дала 25 карбованців. Я став студентом, вчився і працював, потім просто працював.. Все, що я маю і вмію сьогодні — заробив сам, ні на кого не покладаючись, не розраховуючи на чиюсь допомогу чи пільги. Самостійно. Мені є що згадати — і з практики сільського голови, і з досвіду міського.

Вважаю себе добрим господарником. Напрацьовані навички, багато аспектів можу передбачити, вмію працювати на перспективу. Щодо джерела доходів (усміхається), то воно, скоріше — у дружини, яка має власне фермерське господарство.

Розкажіть про свою передвиборчу платформу. Чи враховані у програмі проблеми міста, якщо так, — які саме?

Програма вже доопрацьована, скоро ознайомитися з нею зможуть всі роздільнянці, я планую опублікувати її разом зі звітом, в якому розкажу про головні досягнення за минулі п’ять років. В програмі передбачено якраз все те, що почав робити, а не встиг завершити: і належне освітлення вулиць, і підвищення якості питної води, і ремонти доріг і тротуарів, і створення умов для малого бізнесу і інвестицій.

Які форми роботи з виборцями ви зараз використовуєте? Чи користуєтесь ви соцмережами для зв’язку з виборцями?

Ні. Соцмережами точно  ні. В мене на них часу не вистачає. Та й передвиборчі заходи поки не проводив. До 15 жовтня я ще на роботі, треба завершити деякі справи, які потребують безпосередньої участі. А з 15 піду у відпустку і почну займатися виборами — зустрічатися з містянами, оформлювати агітаційні матеріали. Їх не буде багато, але вони будуть.

Як виборці можуть з вами зв’язатися? Де знаходиться ваш штаб?

Штабу нема й не буде. Це зайве. Для зв’язку всім пропоную телефон: 0664200707. Номер не змінюю давно, публікую не вперше. Є проблеми — дзвоніть, якщо не відповім відразу — обов’язково передзвоню.

Чому виборці мають за вас проголосувати, Валерію Олександровичу?

Я сподіваюсь, що виборці мене почують і зрозуміють: я не хочу займатися політикою, моя справа — благоустрій Роздільної. Хто підтримає мене і проголосує — побачить результат. Роздільна обов’язково стане кращою, — гарнішою, затишнішою, безпечною і комфортною для життя.

Що, на ваш погляд, є пріоритетним у роботі міського голови?

Основний пріоритет — це люди з їхніми проблемами, спільними і особистими. Допомога у вирішенні цих проблем — це завжди завдання номер один для мера.

Якщо ви переможете, якій проблемі буде присвячене ваше перше розпорядження?

Перше розпорядження буде стосуватися створення команди. Міський голова без команди — це важко. Дуже сподіваюся, що поруч будуть люди, на яких можна покластися, яким можна довіряти. Ні, не сподіваюся — я в це вірю.
 

 

Поділитися