28 вересня 2022 р. 19:16

З портів Великої Одеси вийшли чотири судна із зерном

Фото: АМПУ

(Фото: АМПУ)

Чотири судна з 115 тисячами тонн агропродукції для країн Африки, Азії та Європи вийшли 28 вересня з портів "Чорноморськ" та "Південний".

Про це повідомили у пресслужбі Адміністрації морських портів України.

Серед них MAGNUM FORTUNE, який перевозить 51 тисячу тонн української пшениці для Бангладешу, та ALMERAY з 32,4 тисячами тонн кукурудзи для Лівії.

Майже за два місяці роботи "зернового коридору" з українських портів вийшли 235 суден з 5,4 млн тонн агропродукції, призначеної для країн Азії, Європи та Африки.

ФОТО: Адміністрація морських портів України

Обсяг агропродукції експортованою з портів Великої Одеси, тобто з Одеси, Чорноморська та Южного, 27 вересня перевищила 5 мільйонів тонн від початку роботи "Зернової ініціативи".

26 вересня судна Mainland, New Faith та Usichem вийшли з порту Одеси 26 вересня, а Karteria з "Південного" з 88,2 тисячами тонн агропродукції.

Раніше в рамках реалізації «зернової ініціативи», з портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний", 25 вересня, вийшли сім суден з 146,2 тисячами тонн агропродукції для країн Африки, Азії та Європи.

24 вересня, з портів Одеси та Чорноморська відправилися вісім суден, на борту яких 131,3 тис. тонн агропродукції. Раніше з портів Великої Одеси вийшли 11 суден. Напередодні балкер BC Vanessa, зафрахтований Всесвітньою продовольчою програмою (ВПП) Організації об'єднаних націй, залишив Одеський порт з 30 тисячами тонн пшениці на борту.

Поділитися