18 квітня 2024 р. 17:32

Оновлено! Миколаївські аграрії отримують 113 модулів для зберігання зерна

ФОТО: Миколаївська ОДА

(ФОТО: Миколаївська ОДА)

Аграрії Миколаївщини отримують мобільні зерносховища від FAO для збереження врожаю від російських атак.

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської ОДА.

Цьогоріч регіон очікує 113 модулів для зберігання зерна загальною місткістю 48,3 тисячі тонн.

У середу, 17 квітня, начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, очільник Миколаївської обласної ради Антон Табунщик та представники FAO передали частину збірних конструкцій аграріям регіону.

Віталій Кім акцентував на важливості забезпечення фермерів області такими конструкціями.

Війна не зупинила українських аграріїв, й вони далі продовжують працювати. Наявність цих сховищ дозволить їм зберегти врожай та забезпечити постачання продовольства на внутрішній та світовий ринки, – сказав він.

Зі свого боку аграрії також подякували представникам FAO й додали, що така підтримка допоможе їм захистити зібране зерно від російських атак.

Зазначимо, що у межах реалізації Стратегії щодо підтримки зберігання зерна за фінансової підтримки Канади та Японії між сільгоспвиробники із Миколаївської, Херсонської та Харківської областей розподілять 244 модульні зерносховища різною місткістю – 300, 500 чи 1000 тонн.

Також 29 господарств Вознесенського району отримають пересувні зерносховища. Їх закупили в рамках реалізації волонтерського проєкту за підтримки урядів Канади та Японії, а також австралійської благодійної організації Minderoo Foundation.

Днями на Миколаївщині делегація Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) презентували проєкт відновлення сільських громад, які постраждали від воєнних дій.

На полях Одеської області можуть розпочати вирощувати бавовник. Ідеальні природно-кліматичні умови для цієї сільськогосподарської культури склалися в Бессарабії.

Повномасштабне російське вторгнення дуже вплинуло на українську економіку, зокрема на сільське господарство. Проте життя триває, аграрії виживають і за таких умов.

Центр публічних розслідувань дослідив, як змінювалась врожайність впродовж 2021, 2022 та 2023 років на Одещині й Херсонщині, та яка ситуація зараз.

Анна Бальчінос

Поділитися