17 квітня 2024 р. 13:03

З початку року на Миколаївщині приватизовано 7 об'єктів державної власності

ФОТО: Миколаївська ОВА

(ФОТО: Миколаївська ОВА)

З початку 2024 року на Миколаївщині було приватизовано 7 об'єктів державної власності. 

Про це на пресбрифінгу 16 квітня повідомив начальник Управління забезпечення реалізації повноважень у Миколаївській області Олег Сокол.

Відповідно до наказу Фонду державного майна України до Переліків об’єктів малої приватизації, що підлягають приватизації станом на перше квітня поточного року включено 55 об’єктів малої приватизації в Миколаївській області, з них: 8 – єдині майнові комплекси; 43 – окреме майно, 2 – об’єкти незавершеного будівництва, 2 – об’єкти соціально-культурного призначення, з них один ЄМК, – зазначив він.

За словами Олега Сокола, з початку року Управлінням Регіонального відділення ФДМУ приватизовано 7 об’єктів державної власності. Завдяки цьому до бюджету надійшло 14,3 мільйона гривень. По 3 об'єктам вже підписано договори купівлі-продажу. За 2023 рік надходжень надійшло 14,1 мільйона гривень.

В цьому року в нас більше об'єктів виставляється на продаж, більше об'єктів мають попит, - додав він.

Днями Фонд держмайна виставив на продаж Миколаївське державне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство. Стартова ціна лота – 11 мільйонів 395 тисяч гривень. Загальна площа підприємства складає 1906,8 кв.м. Також новий власник отримає гараж загальною площею 99,5 кв.м, альтанку, огорожу, споруду, обладнання та устаткування.

Раніше, у суді визнали недійсним укладений за наслідками публічної закупівлі договір щодо придбання спеціального автотранспорту на суму понад 60 мільйонів гривень.

Йдеться про  позов першого заступника керівника Миколаївської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Південного офісу Держаудитслужби України та одного з підрозділів ГУ ДСНС в області.

Нещодавно на Миколаївщині зловмисники підробили державний акт на право власності на земельну ділянку та здійснили зміни у Держаному земельному кадастрі. До цього вони залучили керівницю одного з відділів Управління надання адміністративних послуг Держгеокадастру у Миколаївській області.

Анна Бальчінос

Поділитися