09 грудня 2022 р. 14:11

Єдиний працюючий в Україні контейнерний термінал запустили на Одещині

Фото: Агенція регіонального розвитку

(Фото: Агенція регіонального розвитку)

Агенція регіонального розвитку Одеської області взяла участь у запуску контейнерного терміналу в місті Рені.

Як повідомили в пресслужбі Агенції, наразі це єдиний контейнерний термінал в порту цього міста та єдиний, працюючий сьогодні в Україні. 

Термінал належить товариству з обмеженою відповідальністю "Вікінг Альянс", яке відновило контейнерні морські перевезення, припинені з початком війни. 

Компанія експортує сільгосппродукцію українських аграріїв і продукцію вітчизняних виробників зі всієї України, а імпортує в Україну запчастини, автомобілі, мінеральні добрива тощо.

У терміналі опрацьовують близько 1,5 тисячі контейнерів в місяць. В Агенції регіонального розвитку зазначають, що такий результат досягли з листопада, коли термінал розпочав роботу, в умовах, які взагалі вважалися непридатними для контейнерного терміналу.

У найближчих планах – запуск рефрижераторних контейнерів, в яких можна буде перевозити заморожену продукцію, що значно розширить види експорту та імпорту.

За даними Оpendatabot, ТОВ "Вікінг Альянс" засноване 10 серпня 2022 року Карлом Олафом Ричардом Стуреном, Оленою Антоновою, Максимом Максимовим та Романом Дубанічем. Максим Максимов наразі ще й директор ТОВ.

Агенція регіонального розвитку Одеської області - неприбуткова та небюджетна установа. з початком повномасштабної війни діяльність Агенції регіонального розвитку була інтегрована у Координаційний гуманітарний штаб Одеської області. 

У червні 2022 року новим директором Агенції регіонального розвитку Одеської області став колишній посадовець Одеської міської ради Віталій Денісов.

Поділитися