28 жовтня 2022 р. 12:44

Тепло для одеситів в цей опалювальний сезон не подорожчає

Фото: Одеська мерія

(Фото: Одеська мерія)

Вартість теплопостачання для мешканців Одеси, впродовж опалювального сезону 2022-2023 років залишиться таким, який був до 24 лютого 2022 року.

Про це повідомила директорка комунального підприємства "Теплопостачання міста Одеси" Ганна Позднякова.

Тобто тариф для населення складатиме 1 тисячу 813 гривень за одну гігакалорію (це кількість теплової енергії необхідної для нагрівання 1 тисячі кубічних метрів води на один градус за Цельсієм, - ред.).

Щодо рішення виконавчого комітету Одеської міської ради про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії Комунальному підприємству "Теплопостачання міста Одеси", то воно призначене для того, щоб підприємство могло отримати компенсацію від держави. 

"Згідно із законом "Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх функціонування" тарифи для населення залишаються незмінними, а держава компенсує підприємствам теплопостачання різницю між цим тарифом, та економічно обґрунтованим. От для того, щоб отримати цю компенсацію нам потрібно було встановити економічно обґрунтований тариф на сезон. Саме цей тариф й затвердив виконавчій комітет", - зазначила Ганна Позднякова.

Зазначимо, що економічно обґрунтовані тарифи у рішенні виконкому складають для населення 2 тисячі 175 гривень за гігакалорію. Щодо інших категорій споживачів то різниця між чинними та економічно обґрунтованими тарифами виглядає так:

  • Для потреб бюджетних установ: чинні - 2 тис. 889 грн/Гкал, обґрунтовані - 3 тис. 467 грн/Гкал.
  • Для потреб інших споживачів - 5 тис. 702 грн/Гкал проти 6 тис. 842 грн/Гкал.
  • Для  потреб релігійних організацій - 3 тис. 261 грн/Гкал проти 3 тис. 913 грн/Гкал

ВІДЕО: Одеська міська рада

Зазначимо, що на засіданні 27 жовтня виконавчий комітет Одеської міської ради встановив тарифи також на послуги з поводження з побутовими відходами для споживачів міста Одеси.

Також раніше температурний мінімум у житлових приміщеннях взимку знизили до 16 градусів, тому що в нинішніх умовах газ і вугілля слід використовувати економно. 

У вересні виконавчій комітет Білгород-Дністровської міської ради 30 вересня встановив нові тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії комунальному підприємству «Білгород-Дністровськтеплоенерго»" для населення, релігійних організацій, бюджетних установ та інших.

Поділитися