12 жовтня 2022 р. 16:44

Пакет акцій одеського заводу "Оріон" на аукціоні подорожчав майже в 30 разів

Фото: Фонд держмайна

(Фото: Фонд держмайна)

Регіональне відділення Фонду державного майна по Одеській та Миколаївській областях продало 12 жовтня на аукціоні контрольний пакет акцій ПАТ "Машинобудівне виробниче об’єднання «Оріон»".

Про це повідомив керівник відділення Олександр Славський.

За його словами, на торгах змагались дев'ятеро учасників, а ціна зросла у майже 30 разів із 7,4 мільйонів гривень на старті аукціону до 220 мільйонів у результаті.

Олександр Славський також наголосив, що йдеться про контрольний пакет акцій, тобто не майновий комплекс, а право керувати підприємством. 

"Завод вже майже 20 років не виготовляє нічого, а профільна діяльність товариства - здача приміщень в оренду. При цьому збиток за 2021 рік становив 10 мільйонів гривень. Це руїни колишнього заводу. Що б не зробив новий власник - житловий комплекс, виробництво чи будь-що інше - покращить життя мікрорайону", - наголосив він.

Тепер фонд перевірятиме переможця на відповідність до закону, чи не пов’язана компанія та гроші із російською федерацією та чи немає компанії у санкційних списках. 

Після цього в переможця є 10 днів на підписання протоколу, оплату і потім підписання договору купівлі-продажу. Якщо перший відмовиться, право купити переходить другому.

Переможцем стала київська компанія "Рістенс Інвест", зареєстрована у 2020 році. Власник та керівник - вінничанин Руслан Лєбєдєв. Основний вид діяльності - комп'ютерне програмування. 

Фото: Фонд держмайна

Раніше у Фонді держмайна заявили, що усі аукціони приватизації цього тижня з 10 по 15 жовтня присвячуються руйнації Керченського мосту. В Одеській області таких аукціонів заплановано два. Окрім продажу Державного пакета акцій розміром 50% статутного капіталу ПАТ "Машинобудівне виробниче об’єднання «Оріон»", планують продати єдиний майновий комплекс державного підприємства "Одеський спеціальний науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут".

Поділитися