03 листопада 2022 р. 14:51

Майно одеського інституту виставлять на аукціон за вдвічі нижчою ціною, ніж раніше

Фото: Фонд держмайна

(Фото: Фонд держмайна)

Регіональне відділення Фонду державного майна по Одеській та Миколаївській областях виставило на аукціон єдиний майновий комплекс державного підприємства "Одеський спеціальний науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут" зі стартовою ціною в 2,9 мільйонів гривень.

При цьому, як зазначають у відділенні, йдеться про "голландський аукціон", тобто такий, коли ціна не зростає у порівнянні із стартовою, а знижується доти, поки хтось з охочих не скаже стоп. З цієї суми розпочнеться звичайний аукціон з підвищення ціни. 

Згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань юридична особа "Державне підприємство "Одеський спеціальний науково-дослідний та проектно-конструкторський інститут" має чотири відокремлені підрозділи без права юридичної особи. 

Йдеться про нежитлове приміщення площею 524 квадратних метрів на вул. Суднобудівній, 1. До нього відноситься й приміщення площею 126,4 квадратних метра на Івана Франка, 55. У закладі зараз функціонує лише один з підрозділів інституту - випробний центр. Там працює вісім співробітників. Головна умова - їх не мають звільняти впродовж 6 місяців, а також покупець повинен буде погасити протягом пів року борги із заробітної плати та перед бюджетом.

Зазначимо, що це вже другий раз за місяць, коли цей майновий комплекс виставляють на продажу із цією стартовою ціною. Перший оголосили 12 жовтня, але торги були визнані такими, що не відбулися. Тепер торги мають відбутися 21 листопада.

У серпні оголосили аукціон зі стартовою ціною 5 млн 851,4 тисячу гривень. У січні минулого року цей майновий комплекс виставляли на продаж за 6 млн 327,1 тис. грн. 

Минулого року його також двічі виставляли на продаж у грудні зі стартовою ціною 3 млн 163,5 тисячі гривень та у листопаді із ціною 6 млн 327,1 тис. грн. 

Раніше Регіональне відділення Фонду державного майна по Одеській та Миколаївській областях продало 12 жовтня на аукціоні контрольний пакет акцій ПАТ "Машинобудівне виробниче об’єднання «Оріон»".

Зазначимо, що у Фонді держмайна заявили, що усі аукціони приватизації цього тижня з 10 по 15 жовтня присвячуються руйнації Керченського мосту. В Одеській області таких аукціонів заплановано два. Окрім продажу Державного пакета акцій розміром 50% статутного капіталу ПАТ "Машинобудівне виробниче об’єднання «Оріон»", планують продати єдиний майновий комплекс державного підприємства "Одеський спеціальний науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут".

Поділитися