10 квітня 2022 р. 17:30

Ізмаїл візьметься за неплатників податків для поповнення бюджету

Ізмаїл візьметься за неплатників податків для поповнення бюджету

Уряд України приділяє підвищену увагу до теми підняття економіки держави. Ізмаїл відіграє у цьому питанні одну з основних ролей. Про це під час сьогоднішнього брифінгу заявив мер Ізмаїла Андрій Абрамченко, повідомляє кореспондентка ІзбірКому.

За словами мера, на сьогоднішній день основна частина надходжень до міського бюджету спрямовується на вирішення мобілізаційних питань та тих, які повʼязані з підтримкою місцевих сил оборони, забезпеченням життєдіяльності міста, обʼєктів комунальної та критичної інфраструктури. 

Попри виконання вищезазначених завдань місто займається забезпеченням тимчасово переміщених осіб із постраждалих областей України, закуповує та надає продуктові набори соціально незахищенним категоріям населення. 

«Аби вчасно виконовувати ці задачі у повному обсязі, необхідно поповнювати бюджет. На жаль, не всі це розуміють, тому доводиться це пояснювати», - додав Андрій Абрамченко.

Виконком Ізмаїльської міськрад провів роботу з неплатниками плати за оренду землі. Ці надходження також один із напрямків поповнення місцевої казни. 

«Протягом тижня користувачі землі, які роками під різними приводами не платили орендну плату та судилися із містом, вже заключили тимчасові договори для уплати даного виду надходжень. Договори тимчасові, але коли реєстр відкриється, вони будуть постійними», - зазначив міський очільник.

Виключенням став лише один орендар, який перебуває наразі в Ізмаїлі, але свідомо уникає спілкування із представниками місцевого самоврядування. Його прізвище мер поки що не назвав, оскільки у чоловіка встановлений крайній строк 11 квітня. Найближчого понеділка він має прибути у виконком для підписання договорів на земельні ділянки, на яких він фактично і перебуває. В разі, якщо містянин-орендар не з’явиться завтра до виконкому, всі матеріали щодо нього будуть передані до прокуратури та СБУ для вживання заходів відповідно до закону про військовий стан.

Останнім часом почастішали звернення до міської влади ізмаїльчан - найманих працівників на ринках, у крамницях та у приватних підприємців. Суть скарг приблизно однакова: під час воєнного стану їх офіційно, для податкової, звільняють, аби платити зарплату «у конвертах». До того ж виплачують вже суттєво менші суми, ніж раніше. Якщо люди починають обурюватися з цього приводу, то їх залишають без роботи взагалі. За словами Андрія Абрамченка, оперативний аналіз надходження податку на прибуток фізичних осіб лише підтверджує цю невтішну тенденцію.

«Сьогодні йде війна, тому будь-яке свідоме порушення закону у податковій сфері розглядається як злочин проти обороноздатності держави», - підсумував мер, додавши, що з минулого тижня активну роботу почала і міська комісія з легалізації заробітної плати. До її складу увійшли представники виконкому, податкової та інших державних служб. 

 

Поділитися