20 серпня 2022 р. 13:51

До портів Одещини зерновим коридором надійшли ще сім суден під завантаження

Фото: АМПУ

(Фото: АМПУ)

Порти Великої Одеси 19 серпня прийняли ще сім суден під завантаження агропродукцією.

Про це повідомили в Адміністрації морських портів України.

Порт Чорноморськ пришвартував балкери ANDAN TORLAK, FILYOZ та MARANTA, порт Одеса почав завантаження GANOSAYA та KUBROSLI Y, а MOHAMAD Y очікує своєї черги, як і танкер FOYLE, що стоїть на рейді порта Південний.

Загалом близько 66,5 тис. тонн пшениці, кукурудзи і олії попрямує до портів Франції, Судану, Туреччини та Нідерландів.

За даними Одеської митниці, сьогодні о 5 ранку з порту Чорноморськ вирушило судно ZUMRUT ANA з соняшниковою олією. А о 6:35 з порту вийшов OCEAN S, завантажений пшеницею.

Всього за 20 днів "зернового коридору" одеські митники оформили понад 40 суден на вхід та на вихід та понад 630 тис. тонн української агропродукції для 9 країн світу. Під завантаження за цей час до портів прибуло близько 20 суден.

22 липня в Стамбулі за пропозиції Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний".

15 серпня Спільний координаційний центр (СКЦ) в рамках Чорноморської зернової ініціативи ООН дозволив шести суднам, що прибули для перевірки, прохід через морський гуманітарний коридор в Чорному морі.

Ці кораблі вивезли з України зерно, заблоковане з початку повномасштабного вторгнення.

14 серпня танкер EFE під прапором Вануату та суховантажник SARA під прапором Палау увійшли до порту Одеси

Поділитися