08 жовтня 2022 р. 15:51

До країн світу з Одещини відправилися каравани з понад 170 тисячами тонн зерна

До країн світу з Одещини відправилися каравани з понад 170 тисячами тонн зерна

Сьогодні, 8 жовтня, з портів Великої Одеси до країн Азії та Європи вийшли сім суден з 172,6 тис. тонн агропродукції.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

З порту ️«Південний» до В’єтнаму прямує балкер CORNELIA M з 60 тис. тонн української пшениці. Від причалів Одеського порту вийшли судна SHAMAN WISDOM, LADY EVA, ORIS SOFI. З порту ️«Чорноморськ» балкери LAURUS, ENEIDA і танкер CHEM HERO.

З моменту виходу першого судна з українським продовольством експортовано 6,6 млн тонн агропродукції. Всього з українських портів вийшли 292 судна з продовольством для країн Азії, Європи та Африки.

7 жовтня з порту "Чорноморськ" вийшов балкер New Island, зафрахтований Всесвітньою продовольчою програмою (ВПП) Організації об'єднаних націй.

5 жовтня експорт зерна з портів Одеси, Южного та Чорноморська з початку роботи "зернової ініціативи" перевищив 6 мільйонів тонн. 

2 жовтня вже п'яте судно, зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою Організації об'єднаних націй, увійшло у порт в Одеській області для завантаження зерном.

Перше судно за Всесвітньою продовольчою програмою ООН вийшло з порту Південний 14 серпня. Це був балкер Brave Commander, зафрахтований Світовою продовольчою програмою ООН (WFP) із 23 тисячами тонн зерна. 

Експорт зерна з України відновили після підписання 22 липня в Стамбулі за пропозиції Організації Об’єднаних Націй Україною, Туреччиною та Генеральним секретарем ООН Антоніу Гуттерешем Ініціативи про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів.

Поділитися