26 квітня 2022 р. 22:39

Борг жителів Ізмаїла за комуналку перевищив 40 мільйонів

Борг жителів Ізмаїла за комуналку перевищив 40 мільйонів

З кожним місяцем доля оплати рахунків за комунальні послуги жителями Ізмаїла Одеської області знижується. Наразі борг містян водоканалу перевищив 11,5 млн грн, а Тепломережі – 29 млн грн.

Про це під час сьогоднішнього брифінгу доповів мер Ізмаїла Андрій Абрамченко, передає кореспондентка ІзбірКома.

Згідно з наведеною статистикою, послуги КП «Житсервіс» у лютому оплатили 86% населення, у березні – 80%, доля оплати за платіжками Тепломереж – 54%.

Через низький рівень оплати послуг ізмаїльські комунальні підприємства опинилися у скрутній ситуації: немає коштів для оплати енергоносіїв.

«Тепломережі мають сплатити за газ, електроенергію, воду. Водоканал повинен розрахуватись за електроенергію, а «Житсервіс» має виплатити заробітну платню співробітникам. При цьому всі комунальні послуги населенню надаються у повному обсязі. Тому немає приводу, аби за них не сплачувати», - зазначив Абрамченко.

Він додав, що у місті працює бізнес та підприємства, виплачуються заробітні плати та пенсії.

Нагадаємо, в Ізмаїлі затвердили програму з модернізації міських закладів освіти.

Крім того, фінансування Ізмаїльської тероборони збільшили на пів мільйона.

Правоохоронці виявили білоруське судно «Надежда» та суховантажну баржу, які знаходились в акваторії Ізмаїльського порту на Одещині.

Очільник Одеської ОВА Максим Марченко повідомляв, що планується націоналізація російських кораблів, що знаходяться в Ізмаїлі.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися