17 серпня 2022 р. 16:24

Білгород-Дністровський порт виставив на продаж три плавзасоби за понад 4 мільйони

Білгород-Дністровський порт виставив на продаж три плавзасоби за понад 4 мільйони

Держпідприємство «Білгород-Дністровський морський торговельний порт» оголосило аукціон з продажу двох суднових барж та плавкрану.

Початкова вартість кожногоплавзасобу становить від 1,5 млн до1,7 млн грн, повідомляє ІзбірКом з посиланням на сайт Prozorro. Sale.

На продаж виставлені судові баржі ДМ-2402 та ДМ-2394, виготовлені наприкінці 80 років у Кілії, а також плавкран  «ПК-VI-62» німецького виробництва 1962 року, грузопідйомністю 15 тис. тонн.

Аукціони заплановані на 5 вересня. Заявки на участь приймаються до 4 вересня. У вересні 2021 року керівництво Білгород-Дністровського порту звернулося до Фонду держмайна з проханням дозволити реалізувати чотири портових об’єкти для виплати колективу боргів по зарплаті. Отримані кошти планувалося спрямувати на виплату боргів із заробітної платні. 11 вересня Фонд держмайна погодив продаж плавзасобів через електронний сервіс Prozorro. Sale.

У листопаді минулого року Білгород-Дністровський порт оголосив аукціон за продажу трьох барж та плавкрану. Загальна вартість лотів – 7,16 млн грн. За результатами грудневих торгів держпідприємству вдалося знайти покупця для двох барж. Спроби реалізувати інші плавзасоби поки що залишалися невдалими.

У жовтні 2021 року портопункт «Бугаз» Білгород-Дністровського морського порту повернутий у державну власність та відновить перевалку вантажів. 

Державна виконавча служба України зняла всі арешти з майна і банківських рахунків ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт». 

8 червня  нову очільницю представили колективу Білгород-Дністровського морського торгівельного порту, нею стала Оксана Кіктенко

Поділитися