05 липня 2022 р. 13:32

Адміністрація морпорту обіцяє зробити прозорішим план проходу суден через канал Дунай-Чорне море

ФОТО: АМПУ

(ФОТО: АМПУ)

Міністерство інфраструктури України спільно з Адміністрацією морських портів України після двох місяців планування суднозаходів через Суліну вирішили перейти до практики не добового планування, а тижневого.

Про це повідомили у пресслужбі АМПУ.

Цей тижневий план надсилатиметься Адміністраціі нижнього Дунаю наприкінці попереднього тижня та публікуватиметься на офіційному сайті АМПУ. Основою плану є плани портових операторів, які безпосередньо здійснюють перевантаження вантажів та погоджують остаточний план.

Передбачається, що таким чином, планування стане більш прозорим та передбачуваним. Впродовж тижня будь-які зміни до плану вноситись не будуть. У зв’язку з цим, всіх учасників транспортного процесу просять забезпечити якісне планування та своєчасне завезення вантажів, готовність флоту, підготовку сил та засобів для обслуговування флоту.

Наразі за тижневим планом на рейді Сулінського каналу знаходяться 131 судно. 

Нагадаємо, три порти на Дунаї - Ізмаїльський, Ренійський та Усть-Дунайськ – за підсумками березня 2022 року разом перевантажили 400 тисяч тонн вантажів. У квітні цей показник виріс у два рази, до 800 тисяч, а у травні вже становив 1 мільйон 300 тисяч.

Кабінет Міністрів України прийняв рішення про виділення Міністерству інфраструктури 250 мільйонів гривень з резервного фонду Держбюджету України для гарантування безпеки судноплавства в акваторії українських портів у Дунайському регіоні та перевезень залізничним транспортом. 

Наприкінці травня в Ізмаїлі вперше був сформований контейнерний караван у складі самохідного судна "Капітан Ширков" та п’яти барж загальною місткістю 300 TEU. 

Також у травні зафіксували, що близько 100 суден стоять у Чорному морі біля румунського порту Суліна, чекаючи проведення через Сулінський морський канал

Поділитися